FOTO

Šoltansku regatu pratili neočekivani gledatelji: Pogledajte tko je to znatiželjno promatrao jedrilice

Snimio ih je Duje Klarić, koji nije očekivao da bi fotografije plovila mogle završiti u rubrici koja se bavi životinjama


 

 Duje Klaric/Cropix

Šoltanska regata krstaša, koja se održala i subotu, privukla je brojne ljubitelje te aktivnosti, no nije riječ samo o ljudima. Na vožnji od Splita do Šolte jedrilicama su se pridružili i znatiželjni dupini. Snimio ih je naš fotoreporter Duje Klarić, koji nije očekivao da bi njegove fotografije plovila mogle završiti u rubrici koja se bavi životinjama.

Što je točno dupine privuklo, ne zna se. Poznato je da su to znatiželjna stvorenja, a lako je moguće da su nakratko zastali u svojem lutanju Jadranom da bi vidjeli imaju li ta plovila kakve hrane za njih. No, moguće je da se uopće ne radi o tome, nego da su samo bili zaigrani, znatiželjni i željni društva, pa su proučili ljude i ono čime se oni bave, prije nego su otplivali dalje.

S obzirom na to da je u nedjelju nastavak manifestacije, odnosno, povratak regate do splitske lučice Zenta, ostaje vidjeti hoće li plovila opet privući znatiželjna stvorenja. Tko zna, možda opet budu znatiželjno promatrali što se to na moru događa. Ono što je sigurno jest da bi mnogima bilo drago vidjeti ih.

image


Duje Klaric/Cropix
image
Duje Klaric/Cropi
image
Duje Klaric/Cropix
image
Duje Klaric/Cropix
image
Duje Klaric/Cropi
image
Duje Klaric/Cropix
image
Duje Klaric/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. listopad 2024 21:56