VIDEO

Sova uletjela u kuću u Oporovcu, a onda nije znala sama pronaći izlaz

- Da je hvatanje ptica olimpijska disciplina, naši bi kolege iz terenske ekipe već bili ovjenčani zlatom, poručili su njeni spasitelji
 Screenshot Dumovec

Povremeno se životinje koje uđu u nečiji dom toliko uplaše, da se izgube i ne znaju pronaći put van. Dogodilo se to jednoj sovi, koja se, ako se nju pita, našla u labirintu bez izlaza. Doduše, radilo se o jednoj kući u zagrebačkom Oporovcu, u koju je uletjela. Je li se to dogodilo slučajno, dok je pratila kakav plijen, ili je tamo ušla kako bi pronašla nešto jestivo, nije poznato, no vjerojatno je i sama zaključila da je ulazak u taj prostor bio prilično loša odluka.

Videći da sama ne zna sama pronaći put vani, stanari su u strahu da će se ozlijediti u petak navečer pozvali u pomoć hvatače Dumovca da pticu ulove i pomognu joj pronaći put do slobode.

- Da je hvatanje sove olimpijska disciplina, naši bi kolege iz terenske ekipe već bili ovjenčani olimpijskim zlatom. Potvrdio je to kolega koji je izašao na intervenciju. Uspješno je uhvatio sovu, pregledao je, utvrdio da se nije ozlijedila, te učinio još jedino što je trebao - pustio sovu u zagrebačku noć - objavili su iz Dumovca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. kolovoz 2024 18:30