UGRIJALO JE

Vatrogasci imaju pune ruke posla, objavili snimku akcije kod Splita: ‘Sve je više zmija, lovimo ih...‘

Diljem zemlje upravo pripadnici ove službe najčešće imaju posla s gmazovima
 Screenshot Facebook

Toplinu volimo (gotovo) svi - i ljudi i životinje. Ne čudi stoga što je sve više susreta s brojnim stvorenjima, posebno zmijama. Mnogi se uznemire kada ih vide u gradovima, automobilima, kućama i na sličnim mjestima, no stručnjaci ističu kako nema baš nikakvog razloga za strah. U većini slučajeva riječ je o susretu s posve bezopasnim stvorom, a čak i kad naiđemo na zmiju otrovnicu treba imati na umu da su one zapravo - minimalno agresivne. Ako im mi ne napravimo ništa, neće nas napasti.

U većini gradova zmije love vatrogasci. Oni su ti koji izađu na teren, gmaza ulove, a onda ga puste dalje od ljudi. Neozlijeđenog. Zmije su, naime, strogo zaštićena stvorenja i u našoj ih je zemlji zabranjeno na bilo koji način gnjaviti. Odnosi se to i na usmrćivanje.

Jedna od intervencija završila je na Facebooku, gdje su je objavili pripadnici DVD Žrnovica iz Splitsko-dalmatinske županije.

- Uz tehničke intervencije i požare na otvorenom prostoru, zadnjih dana imamo povećan broj intervencija hvatanja zmija - napisali su uz snimku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. lipanj 2024 19:37