BEZ STRAHA

Višanin stekao neobičnog prijatelja: ‘Ovo je Pjer, baš je cool tip, redovito dolazi kod mene po vodu...‘

Nadam se da ćemo se nas dvojica vidjeti i iduće godine, kaže Boris Vrkič
 Screenshot Facebook

Mnogi se zmija panično boje i ne žele ih vidjeti ni na fotografiji. Ima i onih koji te zaštićene gmazove, u svojem strahu, ubijaju. No, postoje i oni kojima su zmije drage i rado ih vide. Ne samo to, nego za njih uvijek pripreme vodu, kako bi se u ljetnim danima mogle napiti.

- Svako ljeto jedan kravosas dolazi kod mene, u posjetu. Nije otrovan, stvarno je bezopasan i, zapravo, vrlo je koristan stvor. Rado ga vidim... Ove godine sunce prži nemilice, pa mu ja zato u jednoj posudi redovito ostavljam vodu. Snimio sam ga na lozi ispred moje kuće. Inače zmije odmah bježe od čovjeka, ali on ne - priča nam Boris Vrkić iz Rukavca na Visu.

On i zmija su se toliko navikli jedno na drugo da je Boris odlučio dati joj ime. Ako već netko redovito dolazi u njegovo dvorište po vodu, sasvim je pristojno da se nekako i zove.

- Nazvao sam ga Pjer. Baš je nekako cool, profinjen, divota jedna. Nadam se da ćemo se nas dvojica vidjeti i iduće godine - kaže Boris.

Kravosas je, inače, naša najveća zmija, jer naraste do dva metra. Dobroćudni su to gmazovi, no ne vole baš ljudsku blizinu. Kućama se približavaju jer trebaju hranu i vodu. Hrane se, između ostalog, i manjim glodavcima, pa je korisno imati ih u blizini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 11:35