PRAVA LJUBAV

Vremešna ženka plamenca u poznim godinama pronašla partnera: ‘Ovo je pravo čudo!‘

Nevjerojatno je da je uopće doživjela tu dob, jer inače pripadnici njene vrste žive do 40 godina

Ilustracija

 Europa Press/abaca/abaca Press

Svi oni koji trenutno nisu zaljubljeni ili su pak nesretno zaljubljeni ne trebaju gubiti nadu. Možda im trenutno pronalaženje partnera ne polazi za rukom, ali treba biti strpljiv i čekati da se ljubav dogodi. Jer, ako je vjerovati jednoj ženki plamenca, ljubav se nekada u životu mora dogoditi.

Čak i ako za to treba čekati 70 godina.

Toliko godina, naime, ima Gertrude koja je po prvi put snijela jaje. Živi ona u jatu kojeg čine 62 plamenca u rezervatu Pensthorpe u britanskom Norfolku. Za razliku od većine ptica, ona donedavno nije imala uspjeha kada se radi o pronalasku partnera.

- Bila je uvijek povučena i na začelju grupe. No, iznenada, pronašla je novo samopouzdanje i koketirala je sa svim plamencima - rekao je Ben Marshall, upravni direktor rezervata za ITV News, prenosi IFL Science.

Nakon što je proučila sve potencijalne partnere, skrasila se s Gilom, koji je od nje mlađi 33 godine. Ni njoj ni njemu, a ni ostalim pticama, ta razlika u dobi nije ni najmanji problem.

No, nije to uobičajeno. Plamenci u divljini, naime, uglavnom žive od 30 do 40 godina, tako da je samo po sebi čudo da je doživjela ovu starost, a kamoli još i da u tim godinama polaže jaja.

- Nevjerojatno je da je uopće s nama u tim godinama. To je potvrda napornog rada tima, koji je osigurao da je ona u toj dobi zdrava i sretna, toliko da može pronaći ljubav. Osim toga, snijeti jaje u dubokoj starosti je izvanredno postignuće. Biti u stanju pokazati majčinske instinkte u njenim godinama je pravo čudo - dodao je Marshall.

Jedina loša vijest je da njeno jaje nije plodno, tako da Gertruda ove godine neće postati majka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. listopad 2024 23:02