STIGLA JE POMOĆ

Zaposlenici restorana vidjeli lisicu u lošem stanju, pa o njoj obavijestili Dumovec

Bilo je potrebno postaviti lovku i malo se strpjeti prije nego se ona ulovila u nju
 Azil Dumovec

Malena lisica iz zagrebačkih Šestina bit će, čini se, dobro. Kako kažu iz Dumovca, u kojem je trenutno na skrbi, za nju su im javili zaposlenici jednog restorana, koji su bili zabrinuti za njeno zdravlje. No, dok su oni došli do tog mjesta, male lije više nije bilo.

Shvaćajući da na to mjesto dolazi radi hrane, postavili su joj.zamku. Akcija je u četvrtak urodila plodom i maleno stvorenje, prilično uznemireno, dočekalo ih je zatvoreno u žičanom kavezu.

- Lisicu smo preuzeli i odvezli u Oporavilište za divlje životinje. Tamo su je u petak ujutro veterinari temeljito pregledali. Primijetili su da je lisica, stara između tri i četiri mjeseca, malo pothranjena te da joj je dio krzna napao šugarac. Zato su je dobro nahranili i krenuli liječiti. Za nekoliko tjedana bit će kao nova i tada ćemo je vratiti u prirodu - objavili su iz Dumovca.

Borba protiv šuge uopće nije teška. Premda životinje koje su oboljele od nje loše izgleda, a grozno se osjećaju, taj se problem prilično lako riješi. Životinja u ovom stanju na liječenju dobiva antibiotike, antiparazitike i imunoboostere i vrlo se brzo oporavi.

image
Azil Dumovec
image
Azil Dumovec
image
Azil Dumovec
image
Azil Dumovec

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. rujan 2024 03:05