VIDEO

Žena izašla iz kuće sa sinom i na pragu zatekla šokantan prizor: ‘Pa to je najveći pauk u državi, pogledajte koga jede...‘

Priznala je kako se najprije jako uplašila, no nije to htjela pokazati svojem djetetu

Ilustracija

 Sabena Jane Blackbird/Alamy/Profimedia

Neke su stvari prirodne, no o njima ne volimo previše razmišljati. Recimo, znamo da su lavovi mesojedi, ali nije da ćemo uz jutarnju kavu promišljati kako neki od njih lovi nejaku antilopu i jede je. Posebno nećemo željeti vizualizirati prizor hranjenja. Općenito, ne volimo razmišljati o mesojedima životinjskog svijeta, no, ponekad naletimo na neki takav prizor i uznemirimo se.

Maegan Wallace i njen tri godine star sin Jameson iz Austina u Teksasu, na svojem su pragu zatekli čudan prizor. Nije im bio naočito mio, jer su otvorili vrata i vidjeli kako jedan od najvećih pauka u SAD-u u ‘zagrljaju‘ drži neobičnu žrtvu. Odnosno, žrtvu koja nije kakav kukac.

- Iskreno, na prvi sam pogled pomislila da je to pseća kakica. Malo sam se uzrujala misleći da neki od susjeda koji imaju pse nije počistio za svojim psom. No, kad sam malo bolje pogledala, vidjela sam da se to nešto miče. Smireno sam sinu rekla da se polako vrati prema vratima, jer je hodao baš prema tome. Kad se maknuo, došla sam blizu i vidjela mrtvog miša i vučjeg pauka koji se upravo gostio njegovom glavom - rekla je Maegan za Daily Mail i dodala kako su oko miša bili maleni ostaci njegova krzna, razbacani, zbog čega je pomislila kako je smrti malenog glodavca prethodila borba.

Priznala je kako se najprije jako uplašila, no nije to htjela pokazati svojem djetetu, kako se i Jameson ne bi uplašio. Nakon toga je postala znatiželjna i zajedno su promotrili prizor. Ona je, naime, znanstvenica koja je bavi zaštitom okoliša i rekla je kako je proputovala cijeli svijet, a radila je i u džunglama, no nigdje nije vidjela ovakvo što.

- Nikad nisam čula da vučji pauk jede glodavca. Da, vidjela sam ja njih kako jedu sve insekte koji postoje, ali ugledati ga kako objeduje miša koji je puno veći je zaista nevjerojatno - rekla je i pojasnila kako je snimila fotografiju i video, a onda pustila da stvari idu prirodnim tijekom. Za njenog sina bio je to uzbudljiv prizor, o kojem je mogao pričati cijelom razredu. Za nju je to, pak, bila važna lekcija.

- Naučila sam da sam prilično dobra kada treba ostati pribrana u situaciji koja bi mi inače bila noćna mora. Ovaj mi je događaj pokazao koliko sam napredovala otkako sam postala znanstvenica i majka i, iskreno, dalo mi je zanimljiv pogled na ponašanje vučjih pauka - dodala je.

Stručnjakinja za paukove Ashley Wahlberg koja predaje na koledžu Angelina u Lufkinu, smatra kako postoji mogućnost da se pauk okoristio tuđim ulovom, no ona je uvjerena kako je on sam ubio miša.

- Ovi su pauci aktivni grabežljivci. No, ne možemo biti posve sigurni, jer nitko nije vidio što se točno događa. Neobično je da pauk ulovi ovoliki plijen, naravno, ali među većim paucima to nije rijetkost - pojasnila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. listopad 2024 00:47