KONAČNO SE ZNA

DNK analiza otkrila jesu li psi iz splitskog horor dvorišta mješanci psa i vuka

Ona je provedena na zagrebačkom Veterinarskom fakultetu

Kujica Alfa

 Azil Dumovec

Konačno se zna što su točno psi koji su iz horor dvorišta u Splitu, točnije Stobreču. U trenutku kad su pronađeni, s mnoštvom drugih pasa, sumnjalo se kako su mješanci vuka i psa. Nije se to moglo ustanoviti drugačije nego genetskom analizom. Ona je provedena na Sveučilištu u Ljubljani, gdje se dugi niz godina obavljaju ovakve analize, i rezultati su pokazali kako su oni najobičniji - psi. To će im definitivno olakšati život, jer će puno jednostavnije pronaći dom.

- Oni definitivno među recentnim precima nemaju vuka. Nalazi istraživanja njihovih genotipa kažu da ne izgleda kao im je vuk mama, tata, djed ili baka. Istraživanjem je potvrđeno da je Balto Alfino štene - poručili su iz azila u Dumovcu, odakle već neko vrijeme traže privremene udomitelje za njih.

image

MAleni Balto

Azil Dumovec

Psi su u sklonište došli prestrašeni i nesigurni, što je razumljivo s obzirom na okolnosti u kojima su do tada živjeli, pa je odmah počeo rad na njihovoj socijalizaciji. Iz Dumovca kažu kako ona daje rezultate. Iako su sigurno doživjeli brojne ružne dane, o kojima je bolje i ne misliti, ovaj dvojac svakog dana ipak sve više vjeruje ljudima koji se o njima brinu.

- Za privremene udomitelje tražimo ljude koji imaju iskustva u radu sa psima. Alfa i Balto trebaju slobodu, ali i posvećenost ljudi koji će im zadavati zadatke, izvoditi ih u šetnje i s njima se igrati. Psi će na privremenom udomljenju biti do okončanja postupka koji se vodi protiv njihova vlasnika - dodali su iz gradskog azila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. lipanj 2024 06:36