ZANIMLJIV PRIZOR

Mačka koja leži na grobu u Solinu: Je li tamo da se odmori ili oprosti?

Bilo je slučajeva kada su ove čupavice dolazile svojim preminulim vlasnicima i provodile vrijeme uz njih
 Saša Burić/CROPIX

Ponekad je teško razumjeti mačke. Oni koji s njima žive i dobro ih poznaju, znaju ih donekle shvatiti, no kad neku čupavicu vidimo prvi put u životu, teško je reći zašto se ponaša na određeni način. Recimo, mačka koju je naš fotoreporter Saša Burić snimio na groblju u Solinu možda samo odmara na nečijoj grobnici. No, možda je priča dublja od toga.

image
Saša Burić/CROPIX

Nije bilo nikakvog načina da utvrdimo zbog čega se mačka našla za odmoriti upravo na tom mjestu, no zabilježeni su slučajevi kada su ove životinje dolazile na grob svojeg preminulog vlasnika. Zadnji takav slučaj dogodio se u Bosni i Hercegovini prije tri godine. Nakon smrti svojeg vlasnika, njegov mačak dolazio je na njegov grob svakog dana. Nekad bi se igrao oko groba, nekad na njemu zaspao, no nije se micao čak niti kad je padala kiša ili je bilo hladno.

image
Saša Burić/CROPIX

Bila je tu i mačka koja je, nakon smrti svojeg čovjeka, danima spavala na njegovom automobilu i čekala da se on vrati. Onda je shvatila da njegova obitelj svakoga dana negdje odlazi, pa im se priključila u putu do groblja. Kad su oni prestali ići, mačka imena Nana je nastavila odlaziti. Iako su je pokušavali spriječiti u tome, ona bi se svakog dana iskrala i provela neko vrijeme na grobu svojeg najdražeg čovjeka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2024 09:41