NAKON JAVNOG APELA

‘Pošteni‘ lopovi vratili psa kojega su ukrali djevojčici s invaliditetom

Agenciji Ansi otac curice poslao je video-snimku u kojoj govori o provali i krađi i poziva sugrađane da mu pomognu u potrazi

Ilustrativna fotografija

 Tierfotoagentur/alamy/alamy/profimedia

Lopovi su nakon opće osude i negodovanja stanovnika Italije vratili psa kojega su u subotu ukrali za vrijeme provale u kuću nedaleko od Napulja, a pripada djevojčici s invaliditetom.

Dvanaestogodišnja djevojčica, čijeg su njemačkog špica u subotu u mjestu Acerri blizu Napulja ukrali provalnici, ponovno je u ponedjeljak zagrlila svojega ljubimca Mauija koji joj pravi društvo od njezine treće godine i za kojega je jako vezana.

Rosario, djevojčičin otac javno je uputio apel lopovima, od njih zatraživši da vrate psa i zadrže ostatak plijena, razne vrijedne predmete i nakit vrijedan nekoliko desetaka tisuća eura.

- To je cijeli njezin svijet. Pozivam one koji su mojoj kćeri uzeli psa..., molim vas, tko god to bio, da ga vrate, jer je moja kći zapala u tjeskobno stanje. Samo želimo da nam vratite Mauija, ne marimo za ostale stvari - istaknuo je.

Apel su u nekoliko sati podijelile stotine ljudi, uključujući i gradonačelnika Tita d‘Errica.

Agenciji Ansi poslao je video-snimku u kojoj govori o provali i krađi i poziva sugrađane da mu pomognu u potrazi.

Njegov poziv se isplatio.

U ponedjeljak kasno navečer primio je anonimni telefonski poziv u kojemu ga lopovi obavještavaju da su psa ostavili ispred ulaznih vrata njihova doma.

- Stranim su mi naglaskom rekli da ga vraćaju djevojčici. Kazali su mi i sljedeće: Vidite gospodine, mi jesmo lopovi, ali pošteni - rekao je.

Rosario je zahvalio zajednici što je javno pozvala da se njegovoj kćeri vrati ljubimac.

- Italija se angažirala na tomu da se mojoj kćeri Miriam vrati njezin ljubimac. Hvala puno svima, jako ste nas dirnuli - kazao je sretni otac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. listopad 2024 12:49