NE ZNA SE KAKO

Pravi Houdini: Kućni mačak uspio pobjeći iz doma, a onda završio na 16 kilometara udaljenom aerodromu

Ovo je primjer koji pokazuje koliko je važno čipirati ljubimce, poručili su iz organizacije koja je čupavca vratila vlasnicima

Mačak Harry

 Animal Rescue League of Boston

Svake godine milijuni životinja diljem svijeta nestanu, no mnogi od njih se, nažalost, nikad ne vrate doma. Ta je brojka posebno visoka za mačke, a dijelom je za to odgovorna i činjenica da ih mnogi vlasnici ne čipiraju. No, postoje priče sa sretnim krajem - kad se ljubimac vrati doma nakon putešestvija o kojima vlasnik tek ponešto dozna, a ostalo ostane obavijeno velom tajne. Gdje je mačak bio, što je radio i kako je preživio, nikad ne otkrije.

Za mačka Harryja, osmogodišnjaka koji je bio kućna mačka iz bostonskog predgrađa, puno toga ostaje nejasno. On je nestao sredinom srpnja, što je njegovu ljudsku obitelj jako potreslo. Tri tjedna su ga tražili: prevrnuli svaki kamen, na svaki stup stavili oglas s njegovom slikom, dijelili objave na društvenim mrežama... I taman se činilo da od toga ništa, jer im nitko nije javio da ga je vidio, stigla je vijest da se njihov mačak pojavio ni više ni manje nego na aerodromu Logan, koji je oko 16 kilometara udaljen od njegova doma.

- U garaži su ga vidjela dva zaposlenika zračne luke. Odmah su nas obavijestili da su ga vidjeli, a potom i da je pitom te da su ga ulovili bez problema. Doveli su ga nama, očitali smo mu čip i vratili ga obitelji. Ovo je primjer koji još jednom pokazuje koliko je važno čipirati mačke - objavili su iz organizacije Animal Rescue League of Boston.

No, kako je uopće mačka koja nije nosa pomolila van u svom životu preživjela tri tjedna vani i završila na parkiralištu aerodroma? Nitko ne zna. Jednako tako njegova vlasnica Christine LaFeur ne zna ni kako je mačak pobjegao iz svog doma.

- On je kućna mačka, ne ide vani. Nemam pojma kako je uspio izaći. Premda pojma nemam kako je završio tako daleko od doma u tako kratkom vremenu. Imam teoriju koja je bazirana na njegovoj opsesiji kutijama. Nagađam da se nekako iskrao iz kuće, vidio kutije u kombiju za dostavu i uskočio unutra. Kad je kombi stao negdje blizu aerodroma, ili možda upravo tamo na parkiralištu, on je izašao - rekla je Christine za CBS Boston.

Premda je mačak sretan što se vratio doma, a tome se posebno obradovao njegov čupavi brat Ron, pravo je pitanje kako su izgledala njegova tri tjedna. Odgovore nitko nikad neće saznati, a Harry je valjda naučio lekciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. kolovoz 2024 17:04