MALENI GIZMO

Pronađen pas koji je nestao prije devet godina: ‘Pogledala sam ga u oči i znala da je to on...‘

Pronašla ga je jedna gospođa i odvela ga veterinaru, koji je očitao čip i tako je obavijest stigla do njegove vlasnice

Ilustracija

 Xixinxing/alamy/alamy/profimedia

Judith Monarrez srušila se na kuhinjski pod i briznula u plač nakon što je pročitala mail koji je dobila svega nekoliko trenutaka prije. Kako i ne bi kad je u tom mailu stajalo da je njen pas Gizmo, koji je nestao prije devet godina, pronađen, živ. Epilog je to priče koja je počela 2015. godine kada je Gizmo, tada svega dvije godine stara čivava, iskoristila priliku (i loša vrata na dvorištu) da se provuče i nestane. Put ga je nanio na ulice Las Vegasa, a dalje nije poznato što se sve događalo.

Vlasnici, Monarrez i njena obitelj, odmah su krenuli u potragu. No, ona nije donijela nikakve rezultate. Unatoč tome, Judith ga nikad nije prestala tražiti. Premda se u devet godina mnogo toga u njenom životu promijenilo, Gizmo je ostao stara bol. A onda, odjednom, stiže mail.

Nakon što se smirila, Judih sjeda u automobil i vozi na drugi dio grada po svojeg psa. Pronašla ga je jedna gospođa i odvela ga veterinaru, koji je očitao čip i tako je obavijest stigla do njegove vlasnice. Bilo je to, rekla je ona, pravo čudo.

- Iako je izgledao dosta drugačije, kad sam mu pogledala u oči znala sam da je to on. Čim sam izgovorila njegovo ime, nakrivio je glavicu i pogledao me - rekla je vlasnica za Guardian.

Njihov prvi zajednički tjedan dio je pun pomiješanih emocija. Bilo je jasno kako su godine koje su proveli odvojeno promijenili njenog ljubimca. Iz razloga koje samo on zna, počeo se bojati sjena, visine i ptica, a dok hoda, malo šepa. Na oba oka je imao upale, a nekoliko zubi mu nedostaje. Sve to pokazuje da, gdje god i s kim god da je proveo sve te godine, one nisu bile sretno razdoblje za njega.

No, kako kaže vlasnica, odlučili su ne razmišljati o tome što je sve proživio. Radije će se koncentrirati na sadašnjost, koju će mu oni opet učiniti lijepom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 08:52