AKCIJA

Vatrogasci spašavali šapu koju je kujica ugurala u radijator: ‘Beskrajno smo vam zahvalni...‘

Objavili su mail njene vlasnice Danijele u kojem je ona opisala što se sve dogodilo u noći kada su im pristigli u pomoć

Kujica Tora

 Vatrogasna postrojba Zagreb

Kako biti pas u dva jednostavna koraka? Ako je vjerovati (urnebesno zabavnom) crtaču stripova Oatmealu, nije to nimalo teško. Prvi korak je pronaći nekoga tko će te voljeti, a drugi je potrošiti cijeli svoj život tražeći kreativne načine da se ubiješ. Jedna kujica iz Zagreba je prvo riješila, a ako je vjerovati kaši koju je ‘zakuhala‘ u noći 20. kolovoza, čini se da je već krenula i na drugu točku.

Šalu na stranu, imaju vatrogasci raznog posla - ne samo da gase vatru, nego diljem naše zemlje oni i skidaju gnijezda stršljenova, spuštaju mačke sa stupova javne rasvjete i izvlače ih iz šahtova, a imaju oni intervencija i sa psima. Kako su objavili iz Vatrogasne postrojbe Zagreb, imali su jednu takvu kad su pomogli kujici Tori da izvuče šapu iz radijatora.

image

Kujica Tora

Vatrogasna postrojba Zagreb

Objavili su mail njene vlasnice Danijele u kojem se ona zahvaljuje na tome što su ljubimici, inače godinu i pol dana staroj udomljenoj kujici, pristigli u pomoć. Prije nego su ih pozvali, Danijelin suprug i sin su pokušavali pseću šapu izvući iz procjepa između dva vijka na radijatoru. Kad su shvatili da ne mogu, pozvali su pomoć.

- Osjećali smo se nelagodno jer takvom ‘sitnicom‘ smetamo, ali vatrogasci su nas slušali, rekli da kreću i došli su, rekla bih, odmah. Akcija spašavanja je krenula i bome su se preznojili. Spasili su psa, a šapa joj, zbog njihovog pažljivog rukovanja, nije bila ozlijeđena. Još jednom se od srca zahvaljujem - stoji u mailu vlasnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. rujan 2024 08:06