MARKO PETRIĆ

‘Nije u redu da netko izbaci kućnog ljubimca samo zato što ide na godišnji odmor‘

Naš filmski i kazališni glumac vlasnik je šest godina stare mačke Mimi koja uvijek s njim putuje na odmor

Marko i Mimi Becker

 Pet centar

Marko Petrić filmski je i kazališni glumac, vlasnik mačke Mimi. Premda se na prvi pogled čini kao da je riječ o sasvim običnom, simpatičnom imenu za mačku, priča iza njega je drugačija.

- Ovom prilikom predstavljam jednu mladu damu, Mimi Becker, za koju smo prvo mislili da je dečko pa je dobila ime Boris Becker. Mimi ima šest godina, upoznali smo se na Visu kad je ona zapravo zapratila mene i tada su se naši životni putevi isprepleli i od tada smo zapravo skupa.

Svake godine Mimi ima svoj godišnji kada ide s nama ili na Hvar ili negdje drugdje. Zapravo na Hvaru najviše voli biti što tamo ima neku svoju slobodu, tamo može biti maca na otvorenom, može lovit, može se ponašat kao pravi mali tigar kao što ona to i je - kaže Marko.

Pojašnjava kako je Mimi uvijek je na početku pod stresom jer svaki put kao da zaboravi da je ikad putovala i tako je svaki početak kao da joj je prvi put. Onda se nakon nekog vremena smiri, prihvati to i bude uzbuđena zato što joj se događa toliko novih stvari, nalazi se u novom okruženju, tu su novi mirisi i nakon dan-dva se ponaša kao da je oduvijek tu bila.

- Imam ogromnu sreću što imam divne roditelje i prijatelje koji svaki put kada negdje putujem vole čuvati Mimi. Mimi je stvarno dobra maca ali da se desi neka kombinacija da se ne mogu iskombinirati, onda bih ju ostavili u nekom hotelu za mace - kaže Marko koji ima poruku za one koji napuste ljubimce kada odu na odmor.

- To je za svaku osudu, postoji jako puno hotela i razno raznih servisa na koje se mogu obratit za čuvanje životinja ako već ne može ići s njima na bilo koji način. Nije u redu da netko izbaci kućnog ljubimca samo zato jer ide na godišnji odmor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2024 17:21