UGODAN ODMOR

Ove četiri europske zemlje najbolje su destinacije za one koji vole putovati sa psima

To su pet friendly zemlje u kojima se sa svojim čupavcima može ići u restorane, trgovine, javni prijevoz...
 Scott Taetsch/Getty Images Via Afp

Koje su zemlje najugodnije za boravak s kućnim ljubimcem? Portal Pet Helpful donosi vodič destinacija među kojima su i četiri Europske zemlje: Italija, Njemačka, Švicarska i Švedska. To su pet friendly zemlje u kojima se sa svojim čupavcima može ići u restorane, trgovine, javni prijevoz...

image
Anthony Wallace/Afp

Italija

Smatra se jednom od zemalja na svijetu koje su najviše ‘dog-friendly‘. U toj zemlji se sa psima smije doći na većinu mjesta: restorana, trgovina i javnog prijevoza. Uvijek se preporučuje provjeriti lokalne propise, ali uglavnom je Italijom lako i ugodno putovati s čupavcem, koji je na većinu mjesta dobrodošao.

Njemačka

Baš kao i u Italiji, i u Njemačkoj psi nimalo ne smetaju ljudima na većini mjesta. Sve to, naravno, samo ako se vlasnik pridržava lokalnih propisa i na mjestima gdje je to od njega traženo drži psa na uzici. Tako se, recimo, sa psom može ići u razgledavanja, planinarenja ili kupovinu suvenira, da navedemo samo neke aktivnosti.

image
Federico Parra/Afp

Švicarska

Sjajno mjesto za pse, posebno ako su njihovi vlasnici odlučili krenuti na putovanje švicarskim Alpama. Postoji mnoštvo izvrsnih pješačkih staza koje zajednički u ljetno doba mogu istražiti pas i vlasnik, a ne nedostaje ni izvrsnih skijališta prilagođenih psima za zimski posjet.

Švedska

Švedski povijesni Allemansrätten zakon ili Pravo javnog pristupa daje svima slobodu kretanja, pa čak i kampiranja na gotovo bilo kojem zemljištu u zemlji, s izuzetkom nekih privatnih posjeda i farmi. Allemansrätten se uvelike odnosi i na pse.

No, u nekim područjima ih se ne smije pustiti da se kreću bez uzice između 1. ožujka i 20. kolovoza. Ipak, ako vlasnici malo istraže što je dozvoljeno i drže se tih malobrojnih pravila, neće imati nikakvih problema i moći će uživati u planinarenju, kampiranju i razgledavanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. kolovoz 2024 12:44