SRAMOTA

Vlasnici iz Zagreba otišli na more, a pse ostavili zaključane u šupi punoj smeća

Čini se kako je mnogima i dalje sasvim prihvatljiva ideja na oni otputuju na godišnji odmor, a ljubimce ostave
 Azil Dumovec

U našoj kampanji Ne napuštaj me odlučili smo tijekom cijelog ljeta, kroz mnoštvo tekstova, na ljude apelirati da ne napuštaju svoje ljubimce. No, čini se kako je mnogima i dalje sasvim prihvatljiva ideja na oni otputuju na godišnji odmor, a pse ostave.

No, slučaj iz zagrebačkog Jakuševca još je gori od običnog napuštanja i utoliko perfidniji, jer su psi mogli umrijeti od gladi. Njihovi su ih vlasnici, naime, odlučili zatvoriti u jednu šupu, u kojoj su psi kasnije i pronađeni. Bila je puna fekalija i smeća. Nakon što su ih zatvorili unutra, ljudi su otišli na more.

Na svu sreću, netko je to otkrio i dojavio Dumovcu. Njihovi zaposlenici su pronašli pse, koji su oduzeti vlasnicima i sada traže novi dom. Križani su ovčari. Tata je mužjak star osam, a Lara ženka stara sedam mjeseci.

- Unatoč svemu što su prošli, peseki su divni! Veseli su i zaigrani. Obožavaju društvo. Vole ljude i pse. Ako kojeg želite udomiti, javite nam se - poručili su iz skloništa u kojem je ovaj žalosni dvojac pronašao privremeni dom.

image
Azil Dumovec
image
Azil Dumovec
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 10:03