KATASTROFA

Iz azila u Dumovcu objavili kako do daljnjega neće primati štence

Zbog toga građane molimo da štence koje pronađu, privremeno pričuvaju u svojim domovima, poručuju
 Azil Dumovec

Iz zagrebačkog azila u Dumovcu objavili su kako su morali privremeno obustaviti primanje štenaca i to zbog jedinog razloga na svijetu zbog kojeg to azili i rade - jer se pojavio parvovirus. On je za mlade pse posebno opasan i može ih koštati života, zbog čega se ne smije riskirati. Dodatni je problem što je jako zarazan i jedini način na koji se njegovo širenje može zaustaviti jest neko vrijeme nikoga ne primati.

- Budući da većina štenaca koje prihvaćamo u Sklonište, nema čip, pa pretpostavljamo da nisu ni cijepljeni, ne smijemo ih izlagati riziku. Zbog toga građane molimo da štence koje pronađu, privremeno pričuvaju u svojim domovima. Psići kod njih ostaju nekoliko tjedana – razdoblje dok ne prime cjepivo protiv parvovirusa te dok malo ne ojačaju.

U međuvremenu ćemo izliječiti kod nas zaražene psiće te naš prostor očistiti od virusa. Parvovirusom se mogu zaraziti i odrasli psi, a među simptomima bolesti su proljev, povraćanje, dehidracija i onemoćalost. Molimo vas za razumijevanje i pomoć u ovom razdoblju - objavili su iz azila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 21:14