DUMOVEC U AKCIJI

Iz skloništa se pohvalili ‘U samo sedam dana kastrirali smo više od 200 mačaka!‘

Macama koje nemaju svoje ljude, nekontrolirano razmnožavanje ugrožava život i zdravlje
 Azil Dumovec

Iz zagrebačkog skloništa za nezbrinute životinje u Dumovcu objavili su kako su u tjedan dana sterilizirali više od 200 mačaka. Riječ je o slobodnoživućim mačkama, odnosno, mačkama koje slobodno žive u Zagrebu, najčešće u dvorištima, podrumima i šupama te na tavanima zgrada.

Jedna mačka i njezino potomstvo u sedam godina na svijet mogu donijeti čak 420 tisuća mačića.

Mačkama koje nemaju svoje ljude, nekontrolirano razmnožavanje ugrožava život i zdravlje, a mačići bez dodatne ljudske brige izloženi su bolestima i patnji. Zato je nužno kontrolirati populaciju slobodnoživućih mačaka, a jedan od najboljih načina za to je onaj popularnog naziva "uhvati, steriliziraj, vrati".

- Na taj smo način u suradnji s udrugama za zaštitu životinja, organizirali veliku akciju sterilizacije slobodnoživućih mačaka. Uloviti 203 mačke, sterilizirati ih i vratiti na mjesto gdje žive, bio je uistinu velik pothvat! U akciju su nadljudske snage uložili naši djelatnici, volonteri i članovi udruga Projekt Castro, Prava šapa, Noina Arka, Hrabre njuške i Plavi križ/Blue Cross sanctuary. Ova akcija potvrda je velike ljubavi Zagrepčana prema životinjama, ali i spremnosti da svoju ljubav dokažu djelima! Nadamo se da ćemo se na ovakav način zajedno nastaviti brinuti za slobodnoživuće mačke u Zagrebu - objavili su iz Dumovca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. listopad 2024 00:47