NE MOGU VIŠE

Jedna od dvije udruge u Lici prestaje s radom: ‘Od 1. studenog nas više nema‘

Dodali su kako diljem regije, osim u Gospiću, redari nemaju kuda s napuštenima životinjama

Ilustrativna fotografija

 Eduard Skorov/alamy/alamy/profimedia

Iz udruge AnimaLika objavili su kako će 1. studenog deaktivirati stranicu na Facebooku, a do kraja godine će i prestati s radom. Zbog čega su tu odluku donijeli?

- Udruge ne smiju sklanjati i udomljavati životinje. To je slovo zakona. Ličko senjska županija od 2018. godine, kada je to zakonski trebalo biti, pa do danas nema niti je imala sklonište. Ako imate neke informacije, slike, videa i dokaze da se "sklonište" u Podumu kod Otočca gradi podijelite s javnošću - napisali su i dodali:

- Udruga ne smije aktivno odgovarati na pozive građana za pomoć oko napuštenih životinja, odnosno, možete razgovarati do mile volje, ali poduzimati ne smijete ništa oko samih životinja. To je u nadležnosti komunalnih redara - istaknuli su.

Dodali su kako diljem Like, osim u Gospiću, redari nemaju kuda s napuštenima životinjama. Policija, ophodnja autoceste A1, županijske,razvrstane i nerazvrstane ceste, turisti, prolaznici i građani zovu Udrugu, istaknuli su, a oni tu ne mogu ništa.

- U pojedinim jedinicama se provodi nemila osobna i politička samovolja koja po definiciji isključuje bilo koji vid empatije tako da se "Ž" od životinja ne smije spomenuti i slijedi hod po jajima da se vladajućim ešalonima ne bi zamjerilo Pojedine jedinice lokalne samouprave zapošljavaju kao komunalne redare osobe bez socijalne inteligencije i društvenih sposobnosti da služe ljudima svoje zajednice. To su osobe nesposobne i nespremne izaći u susret čovjeku, a životinja se boje, zaziru od njih i nisu u stanju kreirati rješenje. Dakako da ima jedinica lokalne samouprave koje su blagoslovljene s obje gore navedene situacije. Takvi su i doveli do ovog rješenja i mora im se odati priznanje na determiniranosti - oštri su iz udruge.

Zbog toga su ponudili onima koji žele pomoći da preuzmu udrugu. Oni više, kažu, ne mogu pomagati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. listopad 2024 21:56