UDRUGA BIOM

Krajem tjedna organizirana su promatranja ptica u Zagrebu i Križevcima

Osim toga, s Europskog trga će u subotu u tri termina sve zainteresirane povesti u kratke šetnje centrom

Promatranje ptica ma Savici, ilustracija

 Damir Krajac/Cropix

Iz udruge BIOM objavili su kako za već krajem ovog tjedna počinju njihova promatranja ptica, a ovoga puta se odvijaju na više lokacija: od Križevaca do Zagreba.

U petak, 4. listopada sudjeluju na EKO festivalu u Križevcima, gdje se njihove zaposlenike od 10 do 17 sati može pronaći na štandu na kojem će predstaviti svoje projekte i govoriti o ugroženosti određenih vrsta ptica u Hrvatskoj.

- Možete nas pitati sve što vas zanima ili se možete okušati u mini igrama vezanih uz zaštitu prirode Od 18 sati će sve okupljene naši stručnjaci povesti na promatranje ptica, s polazištem kod vidikovca na Ratarni - objavili su.

U subotu, 5. listopada su u Zagrebu na dvije lokacije. Povodom obilježavanja Eurobirdwatch24 te Međunarodnog dana zaštite životinja 8 sati ujutro svi ljubitelji ptica mogu im se pridružiti na promatranju ptica na zagrebačkom jezeru Savica. Potom ih se od 10 do 18 sati na Europskom trgu u Zagrebu može posjetiti njihov štandu, a u 11 sati, u 12 sati te u 15 sati krenut će u kratke urbane šetnje centrom Zagreba s ciljem upoznavanja ptica urbanih staništa koje žive oko nas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. listopad 2024 08:03