NEHUMANO

Na Tajlandu ubijeno 125 krokodila kako ne bi pobjegli u poplavama: ‘Vlast nije htjela pomoći‘

Uzgajivač tvrdi kako nije bilo drugog rješenja nego da nesretnim životinjama presudi

Prizor s farme krokodila, ilustracija

 Ozimages/alamy/profimedia

Farma za uzgoj krokodila u Tajlandu pobila je 125 gmazova zbog straha da će pobjeći tijekom poplava u zemlji i ugroziti stanovništvo, rekao je njezin vlasnik u srijedu.

- Kiša je nagrizla zidove farme i nažalost morali smo ubiti 125 krokodila, koje uzgajamo 17 godina - potvrdio je za AFP Natthapak Khumkad, uzgajivač u pokrajini Lamphun.

Uzgajivač je rekao da su on i njegovi zaposlenici ubili sijamske krokodile strujom kako bi ih spriječili da pobjegnu i lutaju selom, slobodni napadati seljane i stoku.

Sijamski krokodil, koji može narasti do tri metra, endemska je vrsta jugoistočne Azije koja je kritično ugrožena u divljini.

Uzgajivač je rekao da je kontaktirao vlasti kako bi smjestio svoje gmazove u neko privremeno sklonište dok se poplava ne smiri, ali je njegov zahtjev odbijen jer su životinje bile prevelike. Tvrdi i kako nije bilo drugog rješenja nego da nesretnim životinjama presudi.

Krokodili se na farmama uzgajaju zbog mesa i kože. Vrlo često uvjeti u kojima provedu živote nisu najbolji i životinje pate u neadekvatnim prostorima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 11:56