OKRUTNOST

Nepoznata osoba u Istri iz mora povadila desetke ježeva i bacila ih na obalu, da umru u mukama

Članovi udruge Zelena Istra pozvali su Pomorsku policiju, a slučaj su prijavili i Inspekciji zaštite prirode
 Udruga Zelena Istra

Svi koji su ikada, ulazeći u more, stali na ježinca, sigurno su osjetili priličnu količinu mržnje prema tom malenom morskom biću. No, nakon što je fizička bol prošla, shvatili smo da nas ježinac nije napao, nego se branio od nas, i da smo zapravo mi njega sigurno jednako povrijedili trganjem njegovih bodlji, koje su ostale u našem tijelu. Nismo zbog nekoliko dana bolova otišli na plažu i gnjevno ronili, pa skupili sve ježince iz okolice i potom ih izbacili na plažu, da umru u mukama.

No, to je napravila nepoznata osoba u istarskom Ližnjanu. Ne zna se tko je to i zašto napravio, no činjenica je da je netko iz mora izvukao desetke ježeva i ostavio ih na plaži. Objavili su to članovi udruge Zelena Istra, koja je pozvala Pomorsku policiju, a slučaj su prijavili i Inspekciji zaštite prirode.

- Građanke koje su nam i prijavile slučaj, su preuzele inicijativu i vratile sve ježince u more. Pokupile su ih s plaže i vratile nazad, na lokaciju koju je bolje javno ne objaviti, da ne bi netko krenuo u ponovnu akciju. Smatramo da zbog elementarnog poštovanja prema prirodi i svim oblicima života postoje puno prihvatljiviji načini da se ukloni potencijalna opasnost koju ježinci predstavljaju za kupače – na primjer, njihovo premještanje u dubinu - poručuju iz udruge, zgroženi ovim postupkom.

image
Udruga Zelena Istra
image
Udruga Zelena Istra
image
Udruga Zelena Istra

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 19:14