HOROR U DALMACIJI

Ovoj mrvici od svega tri mjeseca neki monstrum odrezao je uši. Iz istog legla napuštena su još dva šteneta

‘Predivno štene, kad uzmete u obzir traumu koju je prošla, ne pokazuje strah prema ljudima, maše repićem i umiljava se‘

Štene je dobilo ime Stella

 Šibenske šape/FACEBOOK

Strašan slučaj mučenja i zlostavljanja životinja zabilježen je u Šibensko-kninskoj županiji. O njemu su na svojoj Facebook stranici izvijestile Šibenske šape.

- Suvišno je pisati, preklinjati i proklinjati... U ovakvom stanju je štene došlo u azil. Kujica je u svoja tri mjeseca osakaćena i napuštena s još dva šteneta iz istog legla. Netko se odlučio igrati veterinara. Srećom, druge nije rezao.

Njoj treba puno bolja veterinarska skrb od one koju može dobiti u azilu, treba joj oporavak izvan kaveza, dalje od vrućine, muha i prljavštine... Molimo vas da nam pomognete da je zbrinemo. Ne samo veterinarski troškovi, nego i smještaj za malenu, tjedan, dva... Spasit ćemo je. Od danas se zove Stella...

Ostala je kod veterinara na obradi. Predivno štene, kad uzmete u obzir traumu koju je prošla, ne pokazuje strah prema ljudima, maše repićem i umiljava se. Teška je samo šest i pol kilograma. Uši su iščupane i tu popravka nema, morat će samo zarasti u miru - objavili su iz Šibenskih šapa.

Srećom, kujica je, kako su kasnije izvijestili, nakon veterinara pronašla dom kod njihove Ivane i neće se vraćati u azil.

- Počinitelj vjerojatno nikad neće biti kažnjen, ali zato će naša Stella, gdje god se pojavi, upozoravati na čudovišta koja žive kraj nas... Ali u azilu je ostalo dvoje njezinih supatnika iz legla koji na kraju, iako im nisu osakaćene uši, ispadaju manje sretni od Stelle. Prijeti im parvo i u tom slučaju, umjesto ušiju, gube živote... Ako imate komadić srca za pomoći jednom štenetu, javite se - zaključili su u objavi.

Svi koji žele pomoći, to mogu učiniti na račun udruge Šibenske šape:

HR932390 0011199011802

SWIFT: HPBZHR2X

PayPal: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Svrha donacije: Stella

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 13:59