IZAŠLE IZ ODVODA

Pojavio se zastrašujući video: Krvoločne vidre iz zasjede napale ženu (30) i izgrizle je do krvi, nije mogla stajati

U ovom slučaju, obitelj vidri možda je vidjela žrtvu kao prijetnju svojim mladuncima i reagirala obrambeno, kaže stručnjak

Vidre (ilustracija)

 Leo Keeler/alamy/profimedia/Leo Keeler/alamy/profimedia

Mariasella Harun, trkačica u dobi od 30-ak godina, nije mogla stajati i bila je sva krvava nakon što ju je u parku Perdana u Sabahu u Maleziji napala skupina opakih vidri.

Nesretna žena čak je završila u bolnici, a prije toga snimljena je kako, vidno šokirana i s dubokim ranama na potkoljenicama, sjedi i jeca na rubniku.

Vidre su je, prenosi The Sun, napale iz zasjede. Dva hrabra trkača pokušala su spasiti Mariasellu, no bezuspješno. Štoviše, životinje su se okomile i na njih.

- Došla sam u park oko 6.10 sati i ubrzo primijetila kako nešto što nisam mogla prepoznati izlazi iz odvoda. I to nešto odjednom me ugrizlo. A onda su dojurili i drugi, bilo ih je baš puno - ispričala je žena.

Ovo je prvi takav napad na čovjeka zabilježen u tom području.

Roland Niun, direktor Odjela za divlje životinje Sabaha, o bizarnom slučaju kaže: “Vidre općenito izbjegavaju ljude, a njihova ljupkost pojedince može navesti da pogrešno povjeruju da su prijateljski nastrojene i pitome. Iako postoje izvještaji o pripitomljavanju vidri u drugim dijelovima države, nije preporučljivo približavati im se jer mogu ugristi kad su isprovocirane. U ovom slučaju, obitelj vidri možda je vidjela žrtvu kao prijetnju svojim mladuncima i reagirala obrambeno".

Poznato je da vidre posjećuju spomenuti malezijski park ujutro i navečer, a jedna obitelj vidri, šest odraslih i dva mladunca, često lovi ribu u jezeru oko parka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 09:54