BIOM

Povodom Dana ptica selica, u Zagrebu i Sinju organiziraju se aktivnosti vezano za te životinje

Nije potrebno predznanje o ptičjim vrstama, a nekoliko priručnika za određivanje vrsta ptica i dalekozora će biti osigurani

Promatranje ptica u Križevcima, ilustrativna fotografija

 BIOM

Iz udruge BIOM pozvali su sve ljubitelje pernatih stvorenja da im se pridruže u obilježavanju Svjetskog dana ptica selica. Organizirali su programe u dva grada, Zagrebu i Sinju, gdje će osim promatranja ptica, biti organizirano i predavanje Česte ptice selice i radionica izrade hranilica za ptice

Promatranje ptica počinje 11. listopada od 17 sati, kod fontane Tri generacije u Gradskom parku u Sinju, a u 19 sati održat će se predavanje u dvorani Palacina (Muzej Cetinske krajine, A.Kačića Miošića 5, Sinj). Sljedeći dan, 12. listopada ispred dvorane Palacina svi okupljani će sudjelovati u izradi hranilica za ptice.

Potom, dan nakon, program se nastavlja u Zagrebu, tako da će 12. listopada od osam sati krenuti sa - promatranjem ptica. Okupljanje je kod ulaza za zaposlenike Zoološkog vrta, na istočnoj strani parka Maksimir, u ulici Fakultetsko dobro.

- Nije potrebno predznanje o ptičjim vrstama, a nekoliko priručnika za određivanje vrsta ptica i dalekozora će biti osigurani. Pridružite nam se i otkrijete zanimljivi svijet ptica - podučili su iz udruge BIOM.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. listopad 2024 21:34