STRAVA

U požaru nedaleko od Zadra na lancima izgorjelo deset pasa: ‘Kolegica je skoro dobila letvom po glavi...‘

U državnom inspektoratu nemaju konkretnih saznanja o ovom događaju

Spašeni štenac

 Screenshot Zadarski azil Facebook

Iz Zadarskog azila objavili su kako su u požaru u mjestu Smoković stradali psi. Njih deset je, kako kažu, izgorjelo na lancima. Iako su oni otišli na teren s ciljem da pse spase, nisu u tome uspjeli. Životinje su izdahnule u najvećim mukama. Spasili su jedino jedno štene, staro svega nekoliko dana.

- Ostali psi su vezani na lancima i Romi ih ne daju. Kolegica je skoro dobila letvom po glavi od strane njih. Nismo uspjeli spasiti pse. Ostali su tamo. Na lancima, na suncu, prekriveni milijunima krpelja, jedu koru od krumpira i ono što im se dobaci, ako se dobaci. Psi su u strašnim stanjima, a mi pomoći ne možemo. Večeras se neće moći zaspati, u mislima su oni koji su živi izgorjeli i svi oni mučenici koji su tamo ostali - objavili su iz azila.

Iz PU zadarske su za portal Zadarski rekli kako i dalje traje očevid na požarištu te kako za sada ne mogu davati nikakve informacije.

- Po završetku očevida ćemo obavijestiti javnost o rezultatima provedenog očevida- kratko su poručili.

U državnom inspektoratu također nemaju konkretnih saznanja o ovom događaju.

- Veterinarska inspekcija nije do sada imala saznanja o jučerašnjem možebitnom događaju na opožarenom području te će se po zaprimanju izvješća nadležnih tijela postupiti sukladno nadležnostima i ovlastima veterinarske inspekcije - kazali su iz Državnog inspektorata dodajući kako je postupak nadzora nad načinom i uvjetima držanja kućnih ljubimaca od strane posjednika u nadležnosti komunalnog redarstva jedinice lokalne samouprave na čijem se području pas nalazi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2024 14:07