NEVJEROJATNO

U Subotici pronađeno mladunče lava kako tetura cestom, iz ZOO vrta kažu: ‘Nije nama pobjeglo!‘

Životinja je u toliko lošem stanju da nije moguće procijeniti njenu točnu dob
 www.subotica.com

Mladunče lava staro svega nekoliko mjeseci pronađeno je u četvrtak ujutro na Čantavirskom putu kod Subotice, u susjednoj Srbiji, kako samo i izgubljeno prelazi put. Vidio ga je vozač koji je tim putem išao na posao. Nakon što je shvatio da mu se ne priviđa nego cestom tetura lav, nazvao je policiju.

Kako za portal Subotica.com objašnjava direktorica Zoološkog vrta na Paliću Sonja Mandić, zaposlenici ZOO vrta su odmah nakon dojave otišli po životinju. Maleno stvorenje nije u dobrom stanju i izrazito je pothranjeno, pa je teško reći hoće li preživjeti. Dobiva infuziju, njegova krv je poslana na analizu i svi se nadaju da će ova priča dobiti sretan kraj.

- Iskreno se nadamo da će biti dobro, da će preživjeti, da bi nadležni mogli donijeti odluku gdje će biti smješten. Teško može ostati kod nas, jer mi za to nemamo mjesta. No, svakako ćemo mu pomoći koliko možemo i učinit ćemo sve u našoj moći da se oporavi. Za sad je najvažnije da ga dignemo na noge - pojasnila je Mandić i dodala kako se radi o ženki, no koliko je stara nemoguće je reći zbog njenog zdravstvenog stanja.

image
www.subotica.com

Trenutno je teško predvidjeti koja je sudbina malog lava. Ako preživi, njegova budućnost ovisit će o odluci Ministarstva - moguće je da će ono ipak naložiti ovom ZOO vrtu da životinju prihvati, ali će ga možda poslati i negdje drugo.

No, nejasno je odakle maleni lav uopće na toj cesti. On definitivno ne dolazi iz ZOO vrta, što je potvrdila i ravnateljica, pa je očigledno da ga je netko držao za kućnog ljubimca. Što je nesretnoj mački radio, ne zna se, ali s obzirom u kakvom je stanju, sasvim je jasno da ju je izgladnjivao. Ili je, možda, pobjegla prije nekoliko tjedana, pa nije uspjela pronaći hranu.

image
www.subotica.com
image
www.subotica.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. kolovoz 2024 17:45