NAKON POŽARA

‘U tijeku je evakuacija dijela pasa, u koju je uključena veterinarska inspekcija‘

Riječ je o čupavcima koji su oduzeti splitskom psihijatru i premješteni na drugu, sigurniju lokaciju

Požar na Karepovcu, ilustrativna fotografija

 Tom Dubravec/Cropix

Volonteri Mreže za zaštitu životinja objavili su kako je požar na splitskom odlagalištu otpada Karepovcu doveo u opasnost i pse. Nisu ugroženi zbog vatre, koja je ionako tijekom noći ugašena, no tvrde kako im prijeti dim. Psi su, naime, smješteni u neposrednoj blizini smetlišta.

To su, inače, psi koji su oduzeti splitskom psihijatru i premješteni na drugu lokaciju.

- U tijeku je evakuacija dijela pasa iz najugroženijih boksova u koju je uključena veterinarska inspekcija i djelatnici skloništa koje skrbi o psima. Skloništa koja su članice Mreže za zaštitu životinja kreću za Split i preuzeti će nekoliko pasa u skladu sa svojim mogućnostima. Ovo je još jedna potvrda koliko je bitno da Grad Split kao najveći grad u Splitsko-dalmatinskoj županiji registrira sklonište za nezbrinute životinje koje će zadovoljiti sve uvjete propisane Pravilnikom o uvjetima kojima moraju udovoljavati skloništa za životinje - objavili su i dodali:

- Na lokaciji na Karepovcu psi nemaju ono najosnovnije, a to su kućice i ležajevi već leže na golom betonu. Još uvijek nema prostora za šetanje i socijalizaciju pasa, nema električne energije, nema prostora za osoblje u kojem se osoblje barem može presvući niti sanitarnog čvora (WC), kontejneri još uvijek nisu osposobljeni. Kad su loše vremenske prilike prilaz skloništu je otežan. Nema dostupne web stranice niti javno objavljenih podataka o životinjama. Ti psi postoje, ali kao da ne postoje.

Zahvaljujemo se vatrogascima, našim članicama Azil Dubrovnik i Zadarski Azil koje će preuzeti dio pasa te veterinarskoj inspektorici i djelatnicima skloništa koje skrbi o psima što su čim su vatrogasci dozvolili prolaz odmah otišli do pasa, izveli ih iz boksova i odveli na sigurnu udaljenost - zaključili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. listopad 2024 12:17