STOP PETARDE

Pokrenuta online peticija kojom se traži da drugi najveći grad u našoj zemlji - odustane od vatrometa

Za sada su gradske vlasti ignorirale apele vlasnika kućnih ljubimaca i svih onih kojima je stalo do životinja

Vatromet nad Splitom

 Josko Supic/Cropix

Split je jedan od onih gradova čije je vodstvo odlučilo kako neće otkazati gradski vatromet. Iako je to napravilo više od 50 gradova i općina u našoj zemlji, koji su odlučili da ne žele financirati uznemiravanje životinja, u Splitu za to, očigledno, vlast i nije pretjerano briga. No, pojavila se peticija kojom se traži da se i u gradu pod Marjanom ovakav događaj ne održi.

- Tražimo da se grad Split pridruži gradovima koji su zaustavili vatromete, odnosno, da zaustavi vatromete iz razloga sigurnosti i zaštite naših kućnih ljubimaca pasa, mačaka i drugih., te u svrhu zaštite i sigurnosti divljih životinja i našeg okoliša - stoji u tekstu online peticije koja je prikupila malo više od 600 potpisa.

- U svrhu zaštite ljudi i svih životinja potpisujem peticiju da se ukine vatromet u gradu Splitu.... Zaštitimo pse, mace, ptice i njihove mlade od straha koji uzrokuje buka od vatrometa ...Mislimo i na ta bića u našem okruženju i poručimo da nam je stalo i da ih na ovaj način želimo zaštititi te da netko misli i na njih - napisala je jedna žena uz potpis koji je dala.

Peticija se može potpisati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 12:00