TUGA

Mačići čije su oči u užasnom stanju trenutno su na skrbi osječke udruge: ‘Ovo se moglo spriječiti‘

U najboljem će slučaju jedno biti slabovidno, drugo će ostati bez jednog i treće bez oba oka, kažu volonteri
 Udruga Devet života

Sve mačke koje su spašene s ulice preživjele su nešto užasno, no tri mačića o kojima trenutno skrbe volonteri osječke Udruge Devet života imaju posebno žalosnu sudbinu. Ona je nemilosrdna, no nije trebala biti takva. Njihove su oči, naime, uništene.

- Kada nam dođu ovakvi, s posljedicama čistog nemara, trajnim hendikepom koji se mogao spriječiti samo kapima i redovnom terapijom koja nije uopće skupa, dođe nam da pobacamo sve dobre nade u ljude u smeće. U najboljem će slučaju jedno biti slabovidno, drugo će ostati bez jednog i treće bez oba oka.

Nikada neće vidjeti ptičice u letu, neće vidjeti kako lišće klizi ulicom ujesen, neće znati kako izgleda lice nekoga tko ga voli neizmjerno. Stacionar je srce naše udruge i tu utočište pronalaze najslabiji i oni pokidane duše. Tu nadu i oporavak imaju oni za koje nitko do sada nije znao da postoje - objavili su iz udruge.

Za ovih će troje malenih uskoro tražiti dom. Pozvali su sve koji mogu da im u tome pomognu, a najbolje je to učiniti tako da ih se kontaktira preko Facebooka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 08:48