ANIMA DVOR

‘Nisam ga smjela dovesti doma, molim vas, pomozite: Slijep je, nevjerojatno mršav, u strahu...‘

Nada se kako će joj se javiti netko tko bi ga barem privremeno primio kod sebe
 Ivana Begović/Anima Dvor

Volonterka Ivana Begović iz udruge Anima Dvor)koja djeluje u Dvoru na Uni) objavila je kako je u utorak navečer od zaposlenika graničnog prijelaza da je došao pas u jako lošem stanju, jako mršav i slijep, odlučila primiti ga kod sebe. Premda Ivana u zadnje vrijeme objavljuje brojne apele za udomljavanje, jer više ne može skrbiti o psima, ovog je puta odlučila napraviti iznimku. Kaže, nije imala izbora.

- S obzirom na to da naša općina uopće nema komunalnog redara, a kamoli u to vrijeme, a on nije za sklonište u takvom stanju. Sama je kost i koža, doslovno, slijep prilično sam sigurna potpuno, uplašen od ljudskog dodira, hoće ugristi na svaki pokušaj dodira, ali uspjeli smo ga dobiti u kavez uz pomoć hrane i evo ga kod nas . Naravno da treba smještaj, moju situaciju znate, ali ovo je situacija gdje jednostavno ne mogu ne reagirati...

Vjerujem da ću brzo dobit njegovo povjerenje jer on grize isključivo iz straha... Zamislite da ste slijepi, mršavi do kosti, gladni, žedni, izbačeni da ni ne vidite gdje,a pitaj boga kakav je život živio dosad, a prelijep pas... - napisala je Ivana, a potom je objasnila kako je, pravno gledano, trebala čekati prvi rani dan kako bi prijavila općini. Oni bi trebali zvati sisačko sklonište, a ako bi oni psa i zatekli na mjestu na kojem je bio, uvjerena je da azil nije mjesto da psa koji ne vidi.

Zbog toga ga je dovela k sebi i nada se da će se javiti netko tko bi ga barem privremeno udomio, dok mu se ne nađe trajni dom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. listopad 2024 14:28