NEKADAŠNJI LJEPOTAN

Osječki misterij: Kako je na ulicama tog grada završio mačak iz Umaga? Nitko nema odgovor

Volonteri udruge koja ga je zbrinula nadaju se da će ga njegovi ljudi, koji su ga čipirali, prepoznati
 Mandičina udruga

Mandičina udruga, čiji volonteri treće životne dobi spašavaju mačke s područja Osijeka, osnovana je prije osam godina. U tom su vremenu vidjeli i doživjeli svega i svačega s macama, no povremeno se dogodi nešto čudno, što ne mogu objasniti. Ponekad im vrijeme donese odgovore, a ponekad ih nikad ne doznaju.

Slučaj mačka kojem su dali ime Istrijan je jedan od tih.

Dobili su, naime, dojavu da jedan čupavac luta kvartom u jako lošem stanju. Kako dolazi na hranu u dvorište jedne obitelji, oni su pomogli da se ulovi. Već na prvi pogled bilo je jasno kako se nekada radilo o iznimno lijepoj životinji, no život na ulici to je promijenio.

Premda, složit ćemo se, najmanje je bitno kako mačak izgleda, važno je kako mu je. A nije dobro.

- Pretrage su pokazale da ima leukemiju, bubrezi su mu jako loši, tu je još i calici virus, urea mu je nemjerljiva. Ima samo dva zuba, očnjaka, zubno meso se toliko povuklo da očnjaci izgledaju ogromno. Rekli biste, bolesna maca, u čemu je čudo?

Čudo je u tome da je mačak čipiran i to u Umagu. Nakon podużeg telefoniranja nismo uspjeli pronaći vlasnika. Naime, u sustavu je evidentiran serijski broj, ali nema podataka o vlasniku. Kako je mačak iz Istre dospio u Osijek? Trażi li ga netko u Umagu ili su izgubili svaku nadu? - objavili su iz udruge iz koje se nadaju da bi im se mogli javiti ljudi kojima je nekada pripadao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. rujan 2024 02:03