NAPADI NA STRANCE

20 sati terora u metropoli: U Zagrebu u kratkom vremenu napadnuti Nepalac, Egipćanin, Indijka i Filipinac!

Orobljeni su državljani Nepala, Egipta, Indije i Filipina, jedan od stranaca je vozio taksi

Ilustracija

 Damjan Tadic/Cropix

U razmaku od 20 sati u metropoli su zabilježena čak četiri bešćutna napada na strane državljane. Nepalac, Egipćanin, Indijka i Filipinac bili su lake mete zagrebačkim razbojnicima koji su uporabom tjelesne snage na ulicama diljem grada nasrtali na njih i potom ih potkradali.

Prvu neugodnost radi koje se obratio za pomoć policiji imao je u jedan sat nakon ponoći 29-godišnji državljanin Nepala dok je pošteno ulicama grada radio svoj posao. Naime, riječ je o taksistu kojeg su nepoznati počinitelji tijekom vožnje u Vlaškoj ulici odlučili opljačkati. Iskoristili su njegovu nepažnju i ukrali mu torbicu s novcem. Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina eura.

Nakon centra, razbojnici su harali i Maksimirom u kasnim popodnevnim satima. Točnije oko 17.20 sati u parku na Maksimirskom perivoju nepoznati je lopov orobio 37-godišnjeg državljana Filipina kojem je ukrao novac i mobitel.

Dva sata kasnije na meti lopova na Trgu Ante Starčevića kod Glavnog kolodvora našla se i 61-godišnja državljanka Indije. Da joj je ukraden novčanik s dokumentima i novcem nažalost je shvatila prekasno pa joj nije preostalo ništa drugo nego prijaviti krađu prema kojoj je oštećena za nekoliko tisuća eura.

Laka meta razbojnika bio je potom i oko 21.30 sati 23-godišnji državljanin Egipta kojem su na Zelenom trgu na Vrbiku prišli nepoznati muškarci. Okružili su ga i uporabom tjelesne snage mu ukrali novac oštetivši ga za nekoliko stotina eura.

Je li riječ o istoj bandi ili su odvojeni slučajevi u pitanju koji se trenutno vode kao dvije krađe i dva razbojništva, zagrebačka policija intenzivno nastoji utvrditi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 03:56