PRAVOMOĆNO

Bivša TV voditeljica i njena prijateljica osuđene da su Đakićevom sinu prijetile smrću: Doznale su kaznu

- Ubit ćemo te, izađi vani, neće ti ni policija pomoći, ti si naš, govorile su mu

Karmen Barić i Lana Babić

 Nova Tv Screenshot, Cropix/

Dvije su djevojke pravomoćno osuđene zbog prijetnji smrću Tomislavu Đakiću (26), sinu HDZ-ova saborskog zastupnika Josipa Đakića iz Pitomače, piše Danica.hr.

Prema pravomoćnoj presudi, bivša TV voditeljica Karmen Barić (35) i njezina prijateljica Lana Babić (28) u ožujku 2020. došle su do Đakićeva stana u Zagrebu te mu u više navrata prijetile riječima: “Ubit ćemo te, izađi vani, neće ti ni policija pomoći, ti si naš”.

Đakić je u stanu bio s djevojkom Marijom Sabljo koja je odmah u strahu pozvala policiju. Karmen i Lana bile su odmah uhićene te su ovih dana pravomoćno osuđene na po osam mjeseci uvjetnog zatvora. Od kazne im se odbija vrijeme lišavanja slobode od 30. ožujka u 13.30 sati do 31. ožujka u 15.19 sati.

Lana se na sudu branila kako je bila revoltirana činjenicom da je dan ranije Tomislav Đakić zvonio na portafon njezinih roditelja i vikao zašto mu ona ostavlja prijeteće letke, zbog čega su ona, Karmen Barić i njihov prijatelj Adnan Kočić došli na vrata Đakićeva stana.

Rusvaj na benzinskoj

No, Karmen i Lana opovrgnule su da su mu prijetile smrću. A sve je počelo nakon ranijeg incidenta na benziskoj postaji kad u se Đakić i njegova djevojka potukli s Karmen i Lanom, zbog čega je morala intervenirati i policija. O tome je naš portal već PISAO.

Protiv četvorke bio je podnesen optužni prijedlog, ali na koncu sve je palo u vodu. Tomislav Đakić i tri djevojke – Karmen, Marija i Lana – bili su otpuženi da su u ožujku oko 20.30 sati na INA-inoj benzinskoj na Ksaverskoj cesti u Zagrebu remetili javni red i mir.

Prema optužnom prijedlogu zagrebačke policije, Karmen je bila u društvu Lane, a u benzinsku su došli Đakić i Marija. Karmen je rekla: “Evo Đoke kretena”. Đakić je to čuo pa im je uzvratio: “Ne obraćajte mi se, kurve iz Dubaija. Lana, ti si kurva i ideš po Montrealu”.

Nakon toga, uslijedio je kaos, tvrde u policiji, počelo je naguravanje i udaranje. Lana je nasrnula na Mariju koju je udarila šakom u glavu, a Đakić je odgurnuo Lanu koja je pala na tlo te ju je potom Marija lupala rukama po tijelu. U tom času razdvojio ih je zaposlenik INA-e.

Karmen je u svojoj obrani nijekala krivnju te rekla da je problem nastao zato što je Đakićeva djevojka Marija ljubomorna jer je on, njezin dečko, zaljubljen u Lanu. Đakić je u obrani pak upozorio kako su te noći na benzinskoj napadnuti on i njegova djevojka, što se može vidjeti i na nadzornim kamerama.

Đakić uhićen

Svjedok Bruno, radnik na benzinskoj, rekao je kako je bila neviđena gužva jer su svi pred zatvaranje došli po alkohol, a paravan je bio točenje goriva. U tom času tri djevojke i jedan dečko su napravili takav rusvaj da su morali pozvati policiju.

Nakon izvođenja svih dokaza i pregledavanja snimke nadzornih kamera, sud je pozvao policiju da ispravi optužni prijedlog, odnosno pravilno navede redoslijed optuženika jer to nije odgovaralo činjeničnom opisu.

Kako policija to nije učinila, već je odjednom dodala i “trećeokrivljenog Tomislava Šukića, što je novo ime i prezime u cijelom činjeničnom opisu”, sud nije imao izbora već odbaciti optužni prijedlog.

Samo tri mjeseca kasnije, u lipnju 2020. godine, Tomislav Đakić je uhićen i kazneno prijavljen jer je pijan vrijeđao četvoricu policajaca ispred restorana Trnjanka u Zagrebu, piše Danica.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. kolovoz 2024 15:46