TRAGEDIJA U VELIKOJ

Bolničarka koja je reanimirala dječaka: ‘Trener ga je zvao, a onda je shvatio da netko leži na dnu bazena‘

‘Nemaju ništa, niti spasioca, niti liječnika... To je prevelik kompleks da toga ne bi bilo‘, kaže žena koja je pokušala spasiti dijete

Bazen u Velikoj

 Aquapark Shhhuma

U mjestu Velika, nedaleko od Požege, u poznatom Aquaparku Shhhuma utopilo se dijete, doznaje se u četvrtak iz PU požeško-slavonske. Neslužbeno se doznaje da se radi o dječaku starom 12 godina.

Bolničarka koja je reanimirala dječaka stradalog na bazenu u Velikoj kod Požege tvrdi kako kompleks nije imao spasioce, pa ni povišeni dio s kojeg bi djelatnici nadzirali sigurnost prisutnih, piše Večernji.hr.

- Kolega i ja smo iz Osijeka, oboje radimo u zdravstvu, slučajno smo se tamo našli i hvala Bogu da jesmo, ali eto tako je završilo - ispričala je žena i kazala kako je dječak tamo stigao s drugom djecom, a s njima je bio i trener.

- Oni su odmah netom prije toga stigli. Trener je zvao dijete i onda je shvatio da netko leži na dnu bazena. Mi smo odmah skočili, on ga je izvukao na površinu, a ja van iz bazena, i odmah smo krenuli s reanimacijom. Zvali smo hitnu i nastavili s reanimacijom još sat, sat i pol, ne znam koliko je više bilo... - opisuje strašan događaj.

Kaže kako je vidjela redare, dva mladića u žutim majicama, kako prolaze po kompleksu, no kada je netko uzviknuo da se tijelo nalazi na dnu bazena, oni nisu uskočili. Na traženje žene koja je reanimirala dijete donijeli su kutiju za prvu pomoć.

- Došao je neki redar kojeg smo zamolili za torbu s hitnom pomoći, a u njoj su bili nekakvi zavoji, nisu imali ni tubu za otvaranje dišnih puteva, to je nekakva osnovna stvar. Nemaju ništa, niti spasioca, niti liječnika... To je prevelik kompleks da toga ne bi bilo. Mi smo svi nastavili s reanimacijom - tvrdi svjedokinja, no za dijete je u konačnici bilo prekasno.

Večernji je kontaktirao tvrtku Vinota koja drži bazen kako bi provjerili je li doista istina da na kompleksu koji se prostire na više od 17.000 kvadrata, nema spasioca, no njihov odgovor, zasad, još nije stigao.

Podsjetimo, ranije smo izvijestili kako se nakon tragedije oglasila tvrtka koja upravlja bazenima o čemu opširnije možete pročitati OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. srpanj 2024 15:35