POZNATI NASILNIK

Burna prošlost ubojice iz Daruvara, prije mjesec dana držao je poznaniku pištolj u ustima i bacio ga niz stepenice

Preliminarno je utvrđeno da počinitelj nije imao registrirano vatreno oružje

Krešimir P.

 Cropix, Facebook/

U Daruvaru su glavni državni odvjetnik Ivan Turudić te Nikola Milina, glavni ravnatelj policije zbog nezapamćenog masakra koji je šokirao daruvarski kraj, ali i cijelu Hrvatsku.

- U 10:18 stigla je prva dojava o pucnjavi, nije se točno ni znalo, više dojava bilo, policijska postaja odmah je uputila raspoložive snage, kolege su vrlo brzo identificirale počinitelja. Stigla je potvrda iz bolnice Virovitica da je šestero smrtno stradalih i šest ozlijeđenih osoba. U tijeku je očevid, rekao je Milina.

Policija je ubojicu zatekla u ugostiteljskom objektu, imao je vatreno oružje kod sebe, ispričao je.

Milina je potvrdio da je policija dosad tri puta postupala prema počinitelju masakra u domu Krešimiru P. iz Daruvara. Dva puta zbog narušavanja javnog reda i mira te jednom zbog obiteljskog nasilja. Posljednji put policija je postupala prije mjesec dana.

- Prije mjesec dana se radilo o sukobu s poznanikom, obojica su bila u alkoholiziranom stanju. Ta osoba je zadobila teže ozljede, a kriminalističko istraživanje još nije završeno, rekao je Milina.

image

Policija i hitna u Daruvaru

Zeljko Hajdinjak/Cropix

Potvrdio je da se postupanje zbog obiteljskog nasilja dogodilo 2004., a nasilje se dogodilo između počinitelja i njegova oca.

- Tada nije bilo nikakvih saznanja o oružju. Ne mogu sad odmah reći da je sustav zakazao, treba vidjeti koji su bili ishodi tih postupanja, a to će zasigurno biti predmet preciznijeg istraživanja, rekao je glavni ravnatelj policije.

Na upit je li točna informacija da je počinitelj bio pripadnik vojne policije, Milina je kazao da može samo reći da je bio pripadnik jedne postrojbe.

Poznanici su za MojPortal ispričali da je Krešimir P. prije mjesec dana, nakon cjelodnevnog pijančevanja ispred trgovine u Donjem Daruvaru, bacio poznanika na stepenice na kojima su se nalazile boce. Muškarac je zbog težine ozljeda vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u bjelovarsku Opću bolnicu i na koncu je završio na abdominalnoj kirurgiji. Navodno mu je prije toga držao pištolj u ustima.

- Prije je to bio OK dečko, bio je vojni policajac na službi u Zagrebu. No kada je otišao u mirovinu, alkohol je očito učinio svoje - rekao je jedan Daruvarčanin koji je želio ostati anoniman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 13:45