U SLIJEPOJ ULICI

ČETIRI GODINE POTRAGE Policija nudi novčanu nagradu: Tko je mučki smaknuo staricu u Puli?

 Srecko Niketic / CROPIX

PULA - Četiri godine nakon "tapkanja" u mraku, MUP je raspisao novčanu nagradu od 50.000 kuna s ciljem rješavanja misterioznog ubojstva Puljanke Radmile Marković (78) koja je mučki ubijena u stanu u De Franceschijevoj ulici na Verudi 2011. godine.

Njezin ubojica i dalje slobodno šeće, a umirovljenicu je umlatio nepoznatim predmetom i potom zaključao u stanu 29. siječnja 2011. u večernjim satima. Radmilini članovi obitelji digli su policiju nakon što im se nije javljala na telefon. Pronađena je u lokvi krvi na podu s vidljivim ozljedama glave. A iako se prvotno pretpostavljalo da je žena pala i u padu zadobila kobne ozljede, obdukcija je pokazala da je ubijena.

Tijekom obrade istražitelji su ispitali na desetke osoba, no istraga nije odvela niti u nijednom pravcu.

Stoga je potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić sukladno članku 78. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima kao i članku 116. Pravilnika o načinu policijskog postupanja, donio Odluku o javnom raspisivanju nagrade u iznosu od 50.000 kuna "za davanje obavijesti koja će rezultirati ili doprinijeti otkrivanju i uhićenju počinitelja".

- Uz zajamčenu diskreciju, pozivamo sve osobe koje imaju korisne obavijesti o ovom kaznenom djelu da se jave policiji na telefon 192, u najbližu policijsku postaju ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. - apeliraju iz MUP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 03:51