ZLOČIN IZ MRŽNJE

‘Crni, što gledaš?‘; Dvojica mladića poslana u Remetinec na 30 dana zbog iživljavanja nad Indijcem u Tkalčićevoj

Kod jednog od 18-godišnjaka policija je pronašla 11 grama marihuane pa će i radi toga odgovarati

Ilustracija

 /Cropix

Zbog sramotnog nasilja nad 27-godišnjim državljaninom Indije u zagrebačkoj Tkalčićevoj ulici krajem prošlog tjedna a koje je počinjeno iz mržnje, narednih mjesec dana iza rešetaka remetinečkog zatvora provesti će dvojica netom punoljetnih mladića, L.G. (18) i L.S. (18). Njihovo nedolično i sramotno ponašanje osudio je javno odmah sutradan i sam ministar Božinović, a iako nisu otkrili razloge zašto su njih dvojica, u društvu još s jednim maloljetnikom, tu večer 22. kolovoza pola sata prije ponoći tako reagirali sve je krenulo navodno s pitanjem "Što gledaš crni?" a koje je jedan od 18-godišnjaka uputio strancu u prolazu dok im je dolazio u susret.

Čuvši to 52-godišnji muškarac, koji je bio u neposrednoj blizini Indijca, klincima je uzvratio protupitanjem ‘Jel postoji neki problem?‘ nakon čega se alkoholiziranim mladićima doslovno pomutila pamet.

Kako je policija, zahvaljujući svjedocima očevicima, opisala u prijavi, jedan od napadača je navalio udarati žrtvu prvo nogom u nos, a drugi ga je udario nogom potom u glavu.

Građani su odmah promptno reagirali pa su nasilnici uhvaćeni u roku od pet minuta u obližnjoj Praškoj ulici. Sreća u nesreći je da je napadnuti Indijac prošao s lakšim ozljedama poput površinskih ozljeda kao i 52-godišnjak kojeg su, također, 18-godišnjaci udarili te su obojica odbila liječničku pomoć.

U policijskoj postaji privedeni su mladići odmah pali alkotest, a za jednog se otkrilo da je već imao problema sa zakonom jer je neko vrijeme, navodno, proveo u odgojnom zavodu. Na kraju je jednom 18-godišnjaku u krvi pronađeno 1,9 promila a drugom 0.96, dok je maloljetniku izmjereno 1,57 promila.

Zanimljivo je da su nasilni mladići osim alkohola u sebi, kod sebe imali i nedopuštenu supstancu, točnije kod jednog od 18-godišnjaka je pronađena vrećica sa 11 grama marihuane pa će i radi toga odgovarati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 11:55