SUNJA ZAVIJENA U CRNO

Cure detalji strašne nesreće; Ekipa iz parka gledala je kako ih izvlače, shrvani su jecali: ‘Nema ga više...‘

Dvojica mladića družili su se s ostatkom ekipe u parku kod Općine. Najednom je 18-godišnjak ponudio mlađem prijatelju da ga provoza...

ilustracija

 Vojko Basic/

Kasno sinoć u Sunji se dogodila stravična prometna nesreća u kojoj je poginuo 18-godišnjak koji je vozio automobil, dok su 17-godišnjem suvozaču okvalificirane teške tjelesne ozljede opasne za život.

Do tragedije je došlo u Savskoj ulici, a prema rezultatima policijskog očevida na mjestu tuge, 18-godišnjak je dolaskom do zavoja, uslijed neprilagođene brzine kretanja, izgubio nadzor nad upravljačem.

Kako doznajemo, poginuli mladić I.Ž. i maloljetnik su prije te kobne vožnje bili u gradu te se družili s ostatkom ekipe u parku kod Općine. Najednom je 18-godišnjak ponudio mlađem prijatelju da ga provoza. Nije prošlo ni par minuta otada, i Sunja je ostala zavijena u crno.

Stanari na toj najdužoj ulici koja vodi uz rijeku kažu za Jutarnji da je bilo "samo pitanje vremena kada će netko izgubiti glavu".

- Čuo se stravičan udarac i nije dugo prošlo da su se oko auta zabijenog u drvo okupili ljudi. Mnoštvo mladih, odnosno prijatelja poginulog mladića i maloljetnika. Stigla su vrlo brzo i dvoja vozila Hitne, policija, vatrogasci. Bilo je mučno promatrati te scene dok su se okupljeni međusobno propitkivali jesu li obojica živa. Međutim, lica policajaca i vatrogasaca, naslućivala su veliko zlo. Jer je Hitna odvezla suvozača u besvjesnom stanju dok su vozača izvadili nakon rezanja smrskanog lima vrata. Lupali su čekićima i pokušavali ga osloboditi. I čulo se da su dečki bili vezani i da su sjekli remen - kaže za Jutarnji stanarka Savske ulice nakon neprospavane noći.

Dodaje i da je očevid trajao do zore te da su oko tri sata odvezli tijelo, a automobil stavili na vozilo vučne službe nešto prije 4 ujutro.

- Dečki koji su promatrali očevid, telefonirali su i obavještavali druge o nesreći. Baš mi je bilo teško kada je jedan uplakani rekao nekom na mobitel ‘Imali su saobraćajku. Nema ga više‘. Nadam se da će se drugi dečko oporaviti. Ne mogu ni pomisliti kako je sad njihovim roditeljima. Strašna tuga - zaključila je susjeda u čijoj se blizini dogodila tragedija.

- Čuli smo sinoć sirene Hitne kako tule. Poginuo je nažalost divan dečko, ali kao da je bilo pitanje vremena kad će netko, bilo tko, poginuti. Na ovoj ulici nikad ne viđamo policiju jer vodi van grada pa se svih uhvate rukom za bradu i navale na gas. Divlja se po ulici autima i motorima, turira se i remeti mir, a pojedini susjedi, kao da su sami na svijetu, jer po cijele noći derneče i puštaju glasnu glazbu - dodaje za Jutarnji drugi stanovnik Savske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 08:13