POGINUO VOZAČ BUSA

Cure detalji stravične prometne nesreće u Zagrebu, policija moli za pomoć: ‘Sudjelovao je i taj teretni auto...‘

Prema posljednjim informacijama navodno je, osim tramvaja i autobusa, u nesreći sudjelovao i nepoznati teretni automobil
 Ranko Šuvar/Cropix

Nakon što je jutros policijski očevid potrajao satima na kružnom toku Avenije Dubrovnik i Sarajevske u novozagrebačkom Zapruđu, a kojom prilikom je, kako smo jutros objavili, u 5:15 sati život izgubio 71-godišnji Tomislav K., vozač autobusa privatnog autoprijevoznika, zagrebačka policija odlučila se obratiti za pomoć građanima.

image
Ranko Šuvar/Cropix

Jer prema posljednjim informacijama navodno je, osim tramvaja i autobusa, u nesreći sudjelovao i nepoznati teretni automobil!

image
Ranko Šuvar/Cropix

- Kako bi se utvrdile točne okolnosti navedenog događaja pozivamo svjedoke da se jave na broj telefona 01/6530-870 ili 192 - apeliraju iz PU zagrebačke na sve sudionike u prometu, kako u vozilima tako i na pješake, a koji su se zatekli toga trenutka na mjestu užasa.

Podsjetimo, za Jutarnji list je jedan građanim iz tramvaja koji je naišao nakon ‘sedmice‘ koja je sudjelovala u nesreći, rekao da je, prema onom što je čuo odmah nakon tragedije, vozač autobusa navodno većom brzinom ušao u rotor.

image
Ranko Šuvar/Cropix

A nakon što je autobus udario tramvaj prednjim dijelom u njegov lijevi bočni kotač, vozač autobusa je ispao iz autobusa koji je, pak, nastavio vožnju do prve bankine i travnate površine na koju se djelomično popeo.

image
Ranko Šuvar/Cropix

Je li vozaču autobusa možda pozlilo tijekom vožnje ili je u pitanju nepažnja nekog od sudionika nesreće prilikom ulaska u rotor gdje na tom potezu tramvaji imaju prednost možda otkrije obdukcija na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku gdje je preminuli muškarac prevezen.

image
Ranko Šuvar/Cropix

Inače, osim njega, i vozač ZET-ova tramvaja je pretrpio ozljede te je vozilom Hitne pomoći prevezen u bolnicu, no kvalifikacija ozljeda još uvijek nije poznata.

image
Ranko Šuvar/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. listopad 2024 16:54