TEŠKE OPEKLINE

Cure detalji užasa na A1, za život se bori mladi pripadnik Oružanih snaga RH: ‘Ključno je idućih 48 sati‘

Vatrogasac je kazao kako su temperature bile veće od 200 stupnjeva i kako je bilo nemoguće izvršiti spašavanje
 Ante Cizmic/Cropix

U teškoj prometnoj nesreći koja se jučer dogodila na autocesti A1 na odmorištu Mosor Jug kod Omiša teške je opekline zadobio mladi pripadnih Oružanih snaga RH, a liječnici se još uvijek bore za njegov život.

- Radimo sve u našoj moći, u najboljoj jedinici, pri klinici za anesteziju. Intenzivno liječenje se pruža i nadam da ćemo vam dati više informacija u sljedećih četrdeset osam ili sedamdeset dva sata, rekao je za Dnevnik.hr Josip Krnić iz KBC-a Split.

- Gube jako puno tekućine preko kože i samim time su izloženi dodatno velikoj šansi teških infekcija i septičkih stanja. To je naravno samim time za život ugrožavajuće stanje, pojasnio je Krnić opasnost od opeklina.

Glavni vatrogasni zapovjednik u HAC-u Mile Ročak rekao je za Dnevnik.hr da je gašenje požara koji je izbio u ovoj nesreći bio poseban izazov vatrogascima. Kad su vatrogasci došli na mjesto nesreće, sve je bilo u plamenu i bilo je nemoguće vršiti spašavanje.

- Tri vozila su bila u razbuktaloj fazi požara i to su ogromne količine topline. Temperature su veće od 200 stupnjeva. Nama je samo preostalo gašenje s mlazovima pjene i uspješno smo, u desetak minuta, ugasili požar. Da je dojava kasnila, da smo mi kasnili, ovoga iza nas ne bi bilo, dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2024 15:25