STRAŠNA TRAGEDIJA

Cure novi detalji o vozaču s Vira: ‘Majčina smrt totalno ga je pregazila, otac mu je sada izvan sebe...‘

Bakićev odvjetnik kazao je za Jutarnji kako je njegov klijent u u teškom psihofizičkom stanju

Ivan Bakić

 Cropix

Na prijedlog tužiteljstva koje je Ivana Bakića ispitalo nakon što je, u teškom psihičkom stanju, kratko iznio obranu te odbio odgovarati na pitanja, dežurni sudac istrage Županijskog suda u Zadru mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

A ono što mu se stavlja na teret i radi čega mu prijeti između tri i 15 godina zatvora, užasnulo je cijelu zemlju. Vozio je brzinom većom od 50 km/h, koliko je dopušteno kretati se u naseljenom području. Za zadarsku policiju i županijsko tužiteljstvo postupio je protivno odredbama članka 199 st. 2., članka 51. st .1, članka 53 st. i članka 38. st. 1 Zakona o sigurnosti prometa na cestama kada je u večernjim satima subote sjeo s 1,75 promila alkohola u krvi za volan Fiat Punta te krenuo Putem Lozice na otoku Viru.

image

Privođenje vozača koji je skrivio nesreću na Viru

Cropix/Cropix

- Osnovano se sumnja da je upravljao vozilom iako je bio svjestan da ne smije ako u organizmu ima alkohola i da se u naselju ne smije kretati brzinom većom od 50 km/h, kao i da brzinu kretanja vozila mora prilagoditi osobinama i stanju ceste, uvjetima noćne vožnje, preglednosti i stanju kolnika te da je kao vozač dužan obratiti pažnju na pješake koji su na kolniku. Pristajući ugroziti druge sudionike u prometu, upravljao je vozilom pod utjecajem alkohola zbog čega je bio nesposoban za sigurno upravljanje vozilom te da je upravljao brzinom većom od 50 km/h pa je upravo zbog alkoholiziranosti, neprilagođene i prevelike brzine kretanja vozila navedenim prometnim uvjetima, na ravnom dijelu kolnika izgubio kontrolu nad vozilom - navode iz zadarskog tužiteljstva podsjetivši potom na užas koji je uslijedio za peteročlanu obitelj i njihove najmilije.

image

Mjesto nesreće na Viru

Dušan Miljuš

Bakićev odvjetnik Davor Ukalović potvrdio je kratko za Jutarnji da je njegov branjenik pritvoren kako ne bi eventualno ponovio djelo te dodao da je u teškom psihofizičkom stanju. Dodao je da se čeka niz vještačenja koja će biti odrađena tijekom istrage.

Kako doznajemo, pak, od Bakićevih poznanika, mladić se unazad pola godine teško nosi s obiteljskom tragedijom koja ga je snašla.

- Izgubio je majku za koju je bio jako vezan i koja se punih pet godina borila sa najtežom bolesti današnjice, rakom. Do tada je radio u jednom kafiću i ništa mu nije bilo teško, a čak je i razmišljao da se vrati u manekenske vode pa je pokušavao i smršaviti. Majčina ga je smrt totalno pregazila pa je počeo piti. Nije vam on divljak, pogotovo ne za volanom. Pitajte njegova brata samo koliko pati. Nažalost, napravio je krivi potez i pijan krenuo voziti prilikom večernjeg izlaska. Možda ne bi da nije bio sam u autu jer je savjestan. Njegov otac je sad zbog svega još i više totalno izvan sebe – kaže za Jutarnji jedna poznavateljica Bakićevih (ne)prilika.

Neslužbeno doznajemo i da Bakić dosad nije imao većih prometnih grijeha. Tek je prije šest godina sankcioniran kada je kao 23-godišnjak zatečen u vožnji neosiguranog vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. kolovoz 2024 19:28