UŽAS KOD ZAGREBA

‘Djelatnik zatvora i još dvojica su me zatočili u vikendici, šibali po goloj stražnjici, tukli šakama i pucali iz pištolja‘

Zbog protupravnog oduzimanja slobode i nanošenja ozljeda, određen je jednomjesečni pritvor remetinečkom nadzorniku i prijateljima

Ilustrativna fotografija

 Goran Mehkek/Cropix/Cropix

Strahote koje je prošao 64-godišnji muškarac prije tjedan dana u okolici Zagreba, a zbog kojih je uperio prstom u trojicu muškaraca starih 39, 29 i 37 godina, teško je prepričati. Najstariji osumnjičeni je, kako doznajemo zatvorski djelatnik, točnije službenik Odjela upravnih poslova Zatvora u Zagrebu, koji se s (pre)ostalom dvojicom supočinitelja od proteklog vikenda nalazi iza rešetaka remetinečkog zatvora zbog sumnje u kaznena djela protupravnog oduzimanja slobode i nanošenja lakših tjelesnih ozljeda jer postoji bojazan, kako je zaključio dežurni sudac nadležnog Županijskog suda, od ponavljanja kaznenog djela, ali i utjecaja na svjedoke.

Prema kaznenoj prijavi, osumnjičeni su 25. svibnja ove godine došli do dvorišta obiteljske kuće 64-godišnjaka kojeg su proglasili kradljivcem tvrdeći da je isti prethodno provalio u vikendicu u vlasništvu zaposlenika Remetinca. Ujedno su ga tražili da im preda sve ukradene predmete, no naišli su na zid jer im je 64-godišnjak opetovano ponavljao kako provalio nije niti je ikome išta ukrao pa im stoga nema što ni vratiti.

Nakon toga su ga, stoji u kaznenoj prijavi, odlučili pretući. Oštećeni tvrdi da su ga lupali šakama po glavi i po tijelu te su ga odgurivali na haubu osobnog automobila parkiranog u dvorištu odakle se kotrljao na pod. Iživljavanje se, tvrdi se u prijavi, nastavilo i kad ih je zamolio, kako doznajemo, da ode na toalet. Nisu mu dozvolili pa je veliku nuždu bio primoran napraviti pred njima na dvorištu. Zatim su osumnjičeni muškarci 64-godišnjaka uvukli u Mercedes s kojim su do njegove kući i došli i potom ga odvezli do sporne vikendice za koju su smatrali da ju je prethodnih dana u provalničkom pohodu opustošio. Cijelim putem su ga, prema navodima kaznene prijave, maltretirali prisiljavajući ga da prizna provalu, a po dolasku na vikendicu priuštili su mu sate i sate užasa.

image

Uhićenje, ilustrativna fotografija

Cropix/

- Natjerali su me da skinem hlače i tankom šibom po goloj stražnjici tukli. Ujedno su me lupali po glavi dalje i po tijelu, a povremeno su me vezali i konopom te tjerali da pijem alkoholna pića. A čovjek čija je vikendica me htio još dodatno zastrašiti tako što je pucao iz pištolja kraj moje stražnjice. Jedan od druge dvojce mi je, pak, tjerajući da opet skinem hlače i gaće, približavao vruću lopaticu za žar – rekao je, među ostalim, prestravljeni 64-godišnjak istražiteljima tvrdeći i da su ga sva trojica to vrijeme sprječavala da pobjegne van dvorišta te vikendice na osami.

Osumnjičenima koji su oštećenom u konačnici priuštili lake tjelesne ozljede u vidu kontuzija glave i erozije kože na stražnjem dijelu tijela, prijeti višegodišnji zatvor ako im se i sudskim putem dokaže krivnja.

Kolege privedenog djelatnika zatvora koji je, inače, radio na kontroli stvari su ostali šokirani.

A iz Ministarstva pravosuđa, uprave i digitalne transformacije kažu za Jutarnji da je dotični muškarac odmah ‘sukladno mjerodavnim odredbama Zakona o državnim službenicima, udaljen iz državne službe‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. lipanj 2024 08:37