NOĆNA HAVARIJA

DRAMA KOD MLJETA: SPAŠAVALI JEDRILICU S 10 TURISTA Talijani i Nijemci bespomoćno plutali nakon što im je usred oluje puklo kormilo

Porec, 200612.U Plavoj laguni predstavljen je NautAssistanc sustav 24 -satne pomoci na moru namjenjen namijenjenog nauticarima. YP NautAssistance predstavio je ing. Djek Surija, direktor Yacht-Poola International. Odrzana je pokazna vjezba spasavnja na koju je u pomoc stigla lucka kapetanija te poslje njih sluzba za spasavanje koja je oslobodila brod.Foto: Srecko Niketic / CROPIX
 Srećko Niketić / CROPIX

DUBROVNIK - Dubrovačka pomorska policija spasila je noćas jedrilicu, kojoj je u nevremenu puklo kormilo, i svu posadu.

Noćas oko 2,30 sati Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru javila je o pozivu u pomoć jedrilice na kojoj se nalaze dva državljanina Italije i osam državljana Njemačke kojima je usljed nevremena puklo kormilo a nalaze se u uvali Okuplje u Mljetskom kanalu.

Na mjesto događaja su isplovili policijski djelatnici koji su sa službenim policijskim plovilom jedrilicu stavili u tegalj i doteglili je u uvalu Okuplje na Mljetu.

Utvrđeno je također da su putnici na brodu dobro, i da im nije potrebna liječnička pomoć, priopćeno je iz dubrovačko-neretvanske Policijske uprave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 17:48