BORBA S BUKTINJOM

Dramatični prizori iz Osijeka: Zbog izloženosti vatrogasaca visokim temperaturama, Hitna intervenirala nekoliko puta

Ovo je požar nezapamćenih razmjera na području Osijeka,
 Vlado Kos/Cropix

U pogonu osječke tvrtke "Drava international" kod prigradskog naselja Brijest u srijedu poslije ponoći došlo je do požara uskladištene plastike na otvorenom prostoru, koji pokušavaju lokalizirati profesionalne i dobrovoljne vatrogasne postrojbe, izvijestio je osječki gradski Stožer civilne zaštite. Opširnije pročitajte OVDJE

- Gore bale plastike koja je uskladištena na vanjskom prostoru. Riječ je o nekoliko tisuća kvadratnih metara. Ovo je požar nezapamćenih razmjera na području Osijeka. Putem sustava za rano upozoravanje poslana je poruka da građani koji ne moraju na izlaze na otvoreno, osobito oni s respiratornim problemima, jer postoji mogućnost štetnog djelovanja plinova koji su ispušteni u zrak s obzirom na gorenje plastike. Gašenje je bilo iznimno zahtjevno, jer je u krugu tvornice i dosta zapaljivih tekućina i plinova, tako da se još jednom zahvaljujem vatrogascima na izvrsno odrađenom poslu.

image
Vlado Kos/Cropix

Požar je zahvatio samo jedan dio sjevernog objekta, ali još uvijek nije lokaliziran tako da se vatrogasci i komunalne službe sa strojevima još uvijek bore s požarom. Vjetar u ovom trenutku požar nosi prema jugu, pa samo područje grada Osijeka nije ugroženo, ali u naseljima južno od Osijeka treba biti posebno oprezan. Vjerujemo da će požar u narednim satima biti pod kontrolom - izjavio je Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika Osijeka i načelnik Stožera Civilne zaštite grada Osijeka, ponovivši i kako je "bolje je da se bude što manje na otvorenom i da se prostorije ne prozračuju."

- Ako se i izlazi van, preporuka je da se nosi maska. Za sada nema izmjerenih podataka o štetnosti čestica - izjavio je Vulin.

Zbog izloženosti vatrogasaca toplini hitna pomoć intervenirala je nekoliko puta, javlja HRT.

image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2024 09:01