NEVJEROJATNO

Dubrovački carinici u akciju pustili ‘Hercule III‘: Nije bilo rupe u BMW-u koja nije bila popunjena, pogledajte što su sve našli!

Zahvaljujući opremi Hercule III, carinici su lako raskrinkali krijumčare pa pozvali kolege iz kriminalističke policije u pomoć

Zaplijena tableta na Karasovićima

 Carinska Uprava/

Hercule III koštao je dvojicu državljana Kosova živaca dok su gledali kako im dubrovački carinici prekapaju BMW kosovskih registarskih oznaka. Jer vrlo brzo je otkriveno, nakon što je stigla i kriminalistička policija, da su koristili apsolutno sve slobodne prostore u automobilu u koji su sakrili ukupno 63 665 tableta. koje sadrže djelatne stvari s Popisa droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga ali i tvari za izradu opijata.

image

Zaplijena tableta na Karasovićima

Carinska Uprava/

Iz Carinske uprave kažu da su prije četiri dana na graničnom prijelazu Karasovići, provodeći pojačane mjere nadzora, na ulazu u Hrvatsku pregledali BMW kosovskih oznaka te da su tijekom pregleda koristili opremu iz programa Hercule III. Pritom su u podvozju vozila ispod zaštitne plastike uočili crnu materiju koja ne pripada dijelovima vozila.

image

Zaplijena tableta na Karasovićima

Carinska Uprava/

- Daljnjim pregledom utvrđeno je da se između šasije vozila i motora nalazi crna PVC vrećica ispunjena većom količinom blistera s tabletama koje sadrže djelatne tvari koje se nalaze na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga. Temeljem naloga županijskog suda pretraga vozila obavljena je u suradnji s policijskim službenicima Službe kriminalističke policije PU Dubrovačko-neretvanske.

image

Zaplijena tableta na Karasovićima

Carinska Uprava/

Prilikom pretrage vozila pronađeno skriveno u području motornog prostora, u šupljinama unutar prednjeg i zadnjeg branika, blatobrana i u podvozju vozila koje je bilo prekriveno zaštitnom plastičnom oplatom sveukupno 63.665 komada tableta - kažu iz Carinske uprave navodeći da su vozilo i tablete oduzeti, a da je osumnjičeni dvojac zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama preuzela policija.

image

Zaplijena tableta na Karasovićima

Carinska Uprava/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. listopad 2024 10:27