KAZNENO PRIJAVLJENI

Dvojac u vozilo sakrio čak 56,86 kilograma marihuane, ‘pali‘ su kad ih je zaustavila zagrebačka policija

Pretragom je pronađeno i 3,4 grama kokaina u plastičnoj vrećici te novac za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge

Zapljena droge 

 PU zagrebačka

Zagrebački policajci oduzeli su 56,86 kilograma marihuane namijenjene daljnjoj preprodaji te je protiv dvojice muškaraca od 53 i 54 godine podnesena kaznena prijava.

Osumnjičeni su na zasad neutvrđeni način nabavljali veće količine konoplje tipa droga radi preprodaje.

Drogu je 53-godišnjak sakrio u priključnom vozilu slovenske registracije u vlasništvu trgovačkog društva iz Slovenije te ju teretnim vozilom, također slovenske registracije, u vlasništvu drugog trgovačkog društva iz Slovenije dovezao na područje Svete Nedelje.

image

Zapljena droge

PU zagrebačka

Potom je dvije kartonske kutije sa 17 paketa ispunjenih s 19.858 grama konoplje tipa droga predao osumnjičenom 54-godišnjaku koji je drogu namjeravao staviti u osobni automobil zagrebačke registracije koji koristi.

U namjeri su ga zaustavili policajci te ga i uhitili, a zatim su proveli očevid tijekom kojeg su pronašli i oduzeli te dvije kutije.

Na temelju sudskog naloga, policajci su pretražili teretno i priključno vozilo koje koristi osumnjičeni 53-godišnjak te su u priključnom vozilu pronašli ukupno 37.002 grama konoplje tipa droga pakirane u pet kartonskih kutija, odnosno u 36 plastičnih omota.

Pretragom automobila osumnjičenog 54-godišnjaka pronašli su 3,4 grama kokaina u plastičnoj vrećici te novac za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava protiv njih podnesena je nadležnom državnom odvjetništvu.

image

Zapljena droge

PU zagrebačka
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. kolovoz 2024 20:01