BUDITE OPREZNI!

Dvoje ljudi iz Dalmacije nasjelo na računalnu prijevaru: Ostali su bez 7000 eura

Izvidi su u tijeku: protiv nepoznatih počinitelja podnesena kaznena prijava

Ilustracija

 /Profimedia

Nepoznati počinitelji su u jednom danu, varajući u virtualnom svijetu, zaradili su 7000 eura i oštetili dvoje Dalmatinaca za taj iznos.

Prvi na meti računalne prijevare bio je 40-godišnji Vodičanin koji je jučer prijavio policiji da mu na računu fali 2000 eura. Istražiteljima je ispričao da je na internetu oglasio prodaju dijelova motora te da mu se 7. rujna javila nepoznata muška osoba fingirajući kupca.

- Primio sam poveznicu za mobilnu aplikaciju, otvorio ju i upisao podatke bankovne kartice za uplatu. Potom sam potvrdio zahtjev za autorizaciju, nakon čega mi je s računa skinuto 2000 eura - rekao je oštećeni policiji.

Istog dana ujutro na udaru virtualnih varalica našla se i 70-godišnja umirovljenica.

Njoj se, pak, prevarant predstavio kao "djelatnik grupe koja se bavi zaštitom osoba od prijevara".

- Nakon kraćeg telefonskog razgovora, na njegov upit sam mu dala svoje osobne podatke te instalirala mobilnu aplikaciju. Da bi pregledom bankovnog računa shvatila da mi nedostaje 5000 eura na računu - ustvrdila je umirovljenica iz Vodica.

Iz PU šibensko kninske kažu da je protiv nepoznatih počinitelja podnesena kaznena prijava šibenskom Općinskom državnom odvjetništvu te da provode izvide kako bi ušli u trag počiniteljima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. rujan 2024 09:15