BADAVA SU BJEŽALI

Dvojica dilera u Tisnom prepala se policije pa potrčala: ‘Sumnjivo su se ponašali, našli smo im svašta‘

Osumnjičeni 21-godišnjak i 49-godišnjak kazneno su prijavljeni za neovlaštenu prodaju

ilustracija

 PUZ

Kao da su se dogovorili da će pobjeći čim ugledaju policiju.

Naime, Tisno na Murteru tijekom vikenda sasvim su opravdano preplavili policajci u potrazi za dilerima. Nije im bilo teško uočiti trgovce opijatima jer su se, kažu iz policije, sumnjivo ponašali.

U prvom slučaju kad su tog 1. rujna prišli mladiću te se predstavili službenom policijskom značkom i iskaznicom, on se dao odmah u bijeg. Usput je odbacio torbu misleći da će tako uspjeti pobjeći, ali i eventualno zamesti tragove svog biznisa. Nije daleko stigao te je uhićen i legitimiran.

A kad su zavirili u njegovu torbu, pronašli su 30 komada MDMA, 11 vrećica s 15 grama kokaina, vrećicu sa šest grama punila za povećanje mase i vrećicu s gramom marihuane, kao i manji novčani iznos. Tijekom istraživanja utvrđeno je da je vlasnik torbe 21-godišnjak kojeg su kriminalistički obradili policajci Odjela kriminaliteta droga u suradnji s vodičkim policajcima i potom ga kazneno prijavili za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Istu napetu dramu prolazio je istog dana na istome mjestu i 49-godišnji muškarac, koji je također počeo sumanuto trčati s ciljem da pobjegne nakon što su mu policajci prišli i pokazali značke i iskaznice. Ali ni on nije daleko stigao. Policajci su ga sustigli, uporabili sredstva prisile, tjelesnu snagu te ga vezali lisičinama i odveli u postaju na istraživanje.

Kod njega su, pak, pronašli tri smotuljka s 23,6 grama kokaina, osam vrećica s 87 komada ecstasyja, vrećicu s 22 grama punila, kao i digitalnu vagu s tragovima opijata, ali i veći novčani iznos.

Obojica posrnulih preprodavača opijata na kraju su uz kaznene prijave predana pritvorskom nadzorniku PU šibensko-kninske, a o njihovim daljnjim sudbinama odlučivat će tužiteljstvo, a potom i sud.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2024 11:23