CURE DETALJI TRAGEDIJE

Eksplozivna naprava s kojom se igralo dijete (9) nije bila jedina u automobilu: ‘Čuo sam jauk, ležali su nepomično...‘

Policija je potvrdila da se eksplozivno sredstvo nalazilo u automobilu, a nakon što je izvađeno iz njega, došlo je do eksplozije

Očevid na mjestu tragedije kod Obrovca

 Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Nakon što je jučer poginulo devetogodišnje dijete, a dvije su žene ozlijeđene u eksploziji u blizini Obrovca, Dnevnik.hr doznaje da eksplozivna naprava koju je dijete iznijelo iz automobila nije bila jedina u tom automobilu.

Podsjetimo, policija je potvrdila da je riječ o obitelji iz Češke koja se zaustavila automobilom na području Bilišana, uz samu cestu. Razlog je, navodno, bio kvar na vozilu. U tom trenutku došlo je do eksplozije koja je završila tragedijom.

O detaljima nesreće je za Dnevnik.hr govorio očevidac Slobodan Olujić.

- Nešto je eksplodiralo, zatim sam čuo zapomaganje, jauk. Došao san na lice mjesta, jedna žena je ležala ozlijeđena, jedno dijete je isto ležalo nepomično. Automobil im je bio u kvaru, valjda su se zbog toga i zaustavili, vidjela se otvorena hauba, ispričao je Olujić.

Iz Opće bolnice Zadar je potvrđeno da su dvije žene teško ozlijeđene. Jedna 49-godišnjakinja ima teške ozljede oka, a druga žena (34) je operirana zbog teških ozljeda trbuha. Radi se o djetetovoj majci koja je bila životno ugrožena. Obje su žene sada izvan životne opasnosti, a iz bolnice je otpušten 39-godišnji muškarac, djetetov otac.

Policija još ne zna što je uzrok svemu, no potvrdili su da se eksplozivno sredstvo nalazilo u automobilu, a nakon što je izvađeno iz njega, došlo je do eksplozije. Iz automobila ga je, kako neslužbeno doznaje Dnevnik.hr, izvadilo dijete.

Policija je izvijestila da su Česi sa sobom u automobilu dovezli nepoznatu eksplozivnu napravu, a još se uvijek utvrđuje zbog čega su to učinili.

RTL javlja, pozivajući se na neslužbene informacije, da je riječ o granati ručnog minobacača te da je ova obitelj bila kolekcionar takvih čahura i ostataka minsko-eksplozivnih sredstava.

Kada se automobil pokvario, dijete se vjerojatno vani igralo s tom granatom, a do eksplozije je vjerojatno došlo kada je dijete njome kuckalo o asfalt. Takve se granate aktiviraju udarcem o tvrdu površinu, prenosi RTL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 14:51